Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Frankenstein’i Varoluşsal Sorunlara Sürükleyen Vergi İşlemi

Frankenstein’i Varoluşsal Sorunlara Sürükleyen Vergi İşlemi

Wealthsimple, herkesin kendi vergi işlemini kolayca halledebileceğini bilinen hikayeler üzerinden esprili bir şekilde gösteriyor.

Çevrim içi yatırım yönetim hizmeti sunan Toronto merkezli Wealthsimple şirketi 2014 yılından bu yana Kanada’da hizmet veriyor. Michael Katchen tarafından kurulan şirket Y kuşağını hedef alan bir strateji izliyor. Vergi ve para yönetimi konularında geleneksel yapıdan daha uzak genç jenerasyona daha yakın bir pazarlama stratejisi uyguluyor. Matthew Swanson tarafından kurulan Wealthsimple, Super Bowl kampanyasında herkesin kendi vergi işini halledebileceğini tanıdık yüzler üzerinden gösteriyor.

Wealthsimple vergi sorunlarına çözüm üretiyor

Wealthsimple iç yapımı olan kampanya şirketin SimpleTax’i bünyesine katmasıyla birlikte sunduğu vergi işlemlerini kolay yoldan halledilebileceğini gösteriyor. Vergi işlemlerinin doğası gereği stresli bir iş olduğunu vurgulayan Wealthsimple, 30 ve 15 saniyelik reklam filmleriylr Kanada’da gösterilen Super Bowl yayının reklam aralarında yerini alıyor.

Frankenstein, Medusa ve Nuh gibi sinematik ve tarihi figürler vergi beyannamesinde yer alan sorularından bazılarını yanıtlarken düşüncelere dalıyor. Bir yandan Frankenstein varoluşsal sorunlarla uğraşıp felsefi düşüncelere dalarken diğer yandan Nuh’un Gemisi için seyahat vergileri hesaplanıyor. Medusa ise bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısını hesaplarken kafasındaki yılanları sayıyor. Kanada’da yayınlanan Super Bowl reklamlarında Medusa rolünü drag queen Tynomi Banks üstleniyor.

Kanada’da Super Bowl reklamı vermek daha avantajlı

Wealthsimple, yüksek ücretleriyle meşhur Super Bowl kampanyasında neden yer aldığını da açıklıyor. Reklamların ABD’de oldukça yüksek olduğunu hatırlatan şirket Kanada’da bu durumun çok da geçerli olmadığını söylüyor. Kanada’daki Super Bowl izlenme sayısını ABD’dekiler ile kıyaslayınca bu kampanyanın oldukça kârlı olduğu ortaya çıkıyor.

wealthsimple

ABD’de Super Bowl reklam filmleri Kanada’ya göre 35 kat daha pahalı olmasına rağmen Kanada’ya göre sadece 10 kat daha fazla insan etkinliği takip ediyor. Kanada’da geçtiğimiz Pazar günkü etkinliği 17.6 milyon tekil kullanıcı izledi. Önceki yıla göre yüzde 108’lik bir artış yaşandı. Bu verileri göz önünde bulundurunca kampanyanın yaratıcı olduğu kadar mantıklı bir yatırım olduğu da ortaya çıkıyor.

Künye

Müşteri: Wealthsimple
Prodüksiyon Şirketi: Epoch Films
Yönetmen: Matthew Swanson
Görüntü Yönetmeni: Christian Sprenger
Düzenleme: Pamela Petruski,
İdari Yaratıcı Yönetmen: Mike Giepert
VFX ve Animasyon: Blacksmith
Ses: Mackcut
Müzik: Jacob Adler
Medya: Jungle Media

Görsel: YouTube