Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Caz Tutkunlarına Özel İskambil Destesi

Caz Tutkunlarına Özel İskambil Destesi

Caz ustalarının doğaçlama stilinden ilham alan Michael Mateyko, dinamik illüstrasyonlarla bezeli "Tempo" isimli bir iskambil destesi tasarladı.

İskambil kağıdı deyip geçmeyin! Bazı iskambil desteleri, kağıt oyunlarına ilgi duymayanların bile hayranlığını gizleyemeyeceği kadar hoş. Bunun en güzel örneklerinden biri Sip-To-Suit Cards About Coffee idi. Art of Caffeination, bu desteyle iyi kahve yapmanın ipuçlarını sunuyordu. The Photography Deck ise fotoğrafçılık alanında ustalaşmak isteyenleri için ipuçları sunan bir iskambil destesi olarak dikkatleri çekmişti. Barbara Dziadosz’un neşeli figürlerle hayat verdiği iskambil kağıtları, Oksal Yeşilok’un kupa, karo, sinek ve maçayı baştan yorumladığı Whimsical Playing Arts ve Furkan Şener’in tipografik kompozisyonlara sahip Typographer’s Deck de aklımıza kazınan işlerdendi. Şimdi de Tempo adlı yeni bir deste var karşımızda.

Caz müziği kutlayan deste: Tempo

Caz müziği kutlayan bu deste, Kanada’da yaşayan bağımsız tasarımcı ve illüstratör Michael Mateyko namıdiğer Komboh tarafından yaratılmış. Her kart; Cab Calloway, Ella Fitzgerald ve Billie Holiday gibi caz harikalarının doğaçlama tarzından ilham alan dinamik çizimlerle bezeli. Ayrıca numaraları ve harfleri de elle çizilmiş. Baskı, büyük bir Amerikan oyun kağıdı üreticisi ve dağıtımcısı olan USPCC (United States Playing Card Company) tarafından yapılmış.

Kendisi de bir caz tutkunu olan Komboh, internet sitesinde bu projeye yer verdiği sayfada şöyle demiş: “Gece geç saatlere kadar tabletime eğilmiş çalışırken Dave Brubeck, Keith Jarrett, Cannonball Adderley ve sayısız diğer müzisyene bana eşlik ettikleri için teşekkürler.”.

Görsel: Michael Mateyko