Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yiyeceklerin Taşınması Sırasında Dökülmesini Önleyen 3 Eksenli Sabitleyici

Yiyeceklerin Taşınması Sırasında Dökülmesini Önleyen 3 Eksenli Sabitleyici

Tasarımcı Hyeonji Roh ve Min JU Kim tarafından geliştirilen 3 eksenli dengeleyicilerle donatılmış kurye motosikleti, yiyeceklerin ya da içeceklerin taşınma sırasında dökülmesini engelliyor.

Paket servis ürünlerinde müşterileri en çok rahatsız eden durumlardan biri verilen siparişin soğuk gelmesiyse ikincisi de mutlaka gelen yemeğin ya da içeceğin yolculuk sırasında dağılmış ya da dökülmüş olmasıdır. Siparişin geldiği mesafe ya da şehirlerdeki trafik sıkışıklığını düşündüğümüz zaman ilk sorun için en etkili çözüm yemeğin olabildiğince sıcak taşınmasına imkan tanıyan ısı koruyuculu taşıma çantaları. İkinci sorunda ise restoran sahipleri ürünlerin bozulmaması için çeşitli önlemler alabiliyor. Alüminyum kapaklar ya da streç filmler bu çözümler arasında.

Tabii bu seçeneğin sürdürülebilir ve çevreci bir çözüm olduğunu söylemek mümkün değil. Bununla birlikte her ne kadar sabitlenmeye çalışılsa da çorba, pizza, kahve gibi bazı yiyecekler ya da içecekler yine de dökülebiliyor ya da parçalanabiliyor. Kore merkezli tasarımcılar Hyeonji Roh ve Min JU Kim’in bu soruna bir çözümü var. 3 eksenli dengeleyiciyle donatılmış motosikletler.

uber balance

Yemeğin bozulmadan ya da dökülmeden tek parça ulaştırılması için yaratıcı bir çözüm

Hyeonji Roh ve Min JU Kim, motosikletlerin arkasındaki kutunun farklı eksenler üzerinde dönerek sürekli sabit kalmasına ve dolayısıyla içindeki ürünün de en az sarsıntıyla hareket etmesine imkan tanıyan bu tasarıma Uber Balance adını veriyor.

Uber Balance scooter çözümü için tasarımcılar bir jiroskop sistemi prensibini kullanıyorlar. Kütle merkezi sabit olmasına rağmen her yere dönebilen disk veya tekerlekler sayesinde cismin açısal momentumu dönme ekseni doğrultusunda daima sabit kalıyor. Bu sistemi teknelerdeki dengeleyici sistemlere ya da gimbal kameralardaki sabitleyicilere benzetebiliriz.

Motosikletlerin arkasındaki bu dengeleyici yoldaki tümsekler ya da sürücünün ani dönüşlerinde teslim edilecek ürünün sabit kalmasına yardımcı oluyor.

Oldukça basit ve sade bir tasarıma sahip Uber Balance paketleri ısıya dayanıklı kutuda saklarken aynı zamanda yoğun ve karmaşık şehir trafiğinde motorlu kuryelerin yardımcısı oluyor. Özellikle pandemiyle birlikte artan siparişler sonrası bu fikir üzerine kafa yoran ikili, üç eksenli stabilizatör sistemi sayesinde müşterilerin, motorlu kuryelerin ve restoran sahiplerinin mutlu olacağı bir çözüm üretmiş oluyor.

uber balance

Görsel: Behance