Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ev Yemeği Yapanlarla Yemek İsteyenleri Buluşturan Servis: bitencere

Ev Yemeği Yapanlarla Yemek İsteyenleri Buluşturan Servis: bitencere

Paylaşım ekonomisine dayalı uygulama bitencere, ev yemeği yemek isteyenler ile yemek yapıp satmak isteyenleri buluşturuyor.

Ev yemeklerinin lezzeti bir başka oluyor. Şehir dışında okumak zorunda olan öğrenciler veya gün boyu çalışmak durumda kalan kişiler için ise evde yemek yapmaya vakit ayırmak zorken yapılan yemeklerin lezzeti her zaman güzel olmayabiliyor. Paylaşım ekonomisine dayalı uygulamaların en yenilerinden biri olan ve geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren kullanılmaya başlanan bitencere uygulaması ev yemeği yemek isteyenlere bir çözüm sunuyor. Herkesin mutfağını bir restorana çevirmeye olanak sağlayan uygulama hem para kazanmaya hem de güzel yemeklerin paylaşılmasına yardımcı oluyor.

bitencere komisyon ve hizmet bedeli almıyor

Evden eve yemek sipariş sistemini uygulayan bitencere uygulaması evde yemek yapanlar ile ev yemeği sipariş etmek isteyenleri buluşturuyor. Türkiye genelinde sipariş vermeye ve almaya açık olan uygulamanın önemli bir artısı da ürünler için komisyon ve hizmet bedeli uygulamıyor oluşu. Site bu yüzden yemek sipariş etmek isteyen ve yeme yapan kişiler arasında sadece bir aracı durumunda bulunuyor.

Yemekler ya siparişi veren kişi tarafından alınıyor ya da yapan kişi tarafından gönderiliyor

Uygulama yüklendikten sonra iki seçenek bulunuyor. Sipariş verenler ve yemek yapanlar. Sipariş verenler harita üzerinden yemekleri inceleyebiliyor. Yemek yapan kişiler yemeklerini hazırladıktan sonra mutfak bölümüne yaptıkları yemeklerin fotoğrafını çekip yüklüyor. Bulunduğu konum, yemeğin fotoğrafı, ürünün açıklaması ve fiyatı karşı taraf tarafından görünür hale geliyor. Ev yemeği söylemek isteyen kişi eposta ya da telefon vasıtasıyla yemeği yapan kişiye ulaşıyor. Sipariş üzerine yapılan çalışmalarda ise yemek yapacak olan kişi hangi yemekleri yapabileceğini mutfağım bölümünde belirtiyor. Ürün ya yemeği yapan kişi tarafından ulaştırılıyor ya da siparişi veren kişi gelip yemeği alıyor. Kargolanabilecek ürünler ise kargo yoluyla gönderilebiliyor. Yemek yapan kişilerin kazancı asgari ücreti aştığında ise vergi vermeleri gerekiyor.

bitencere hakkında daha detaylı bilgi almak için bitencere.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. bitencere uygulamasını App Store’dan ve Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

Görsel: bitencere