Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Komşu Yemeklerini Buluşturan Platform: komsuyemegi.com

Komşu Yemeklerini Buluşturan Platform: komsuyemegi.com

Bu site üzerinden yemek yaparak satabilir ya da evde yapılan yemekleri satın alabilirsiniz.

Daha önce Bigumigu sayfalarında paylaşım ekonomisinin yükselmekte olan yan alanlarından birini, evde yemek yapmakla para kazanmanın yollarını anlatan yazılara yer vermiştik. Örneğin Melba ile evde yemek daveti düzenleyip bundan para kazanabiliyordunuz. Yunanistan’da ise Cookisto sayesinde ise evde hazırlanan sağlıkı bir yemeği, hazırlayan kişiden doğrudan satın alabiliyordunuz.

Evde yemek yapmayı sevenlerle evde yapılmış yemeği yemekten keyif alanların buluştuğu komsuyemegi.com isimli Türk bir platform var artık. Sitede tıpkı Cookisto’daki gibi iki tip profil bulunmakta. Biri “Yiyen Komşu”, diğeri “Pişiren Komşu”. Pişiren Komşu kategorisine girmek için adından da anlaşıldığı gibi yemek yapmanız gerekiyor. Ancak yaptığınız en az bir yemeğin site moderasyonu tarafından onaylanmış olması da gerekli. Yiyen Komşu grubunda olanlar ise Pişiren Komşu’nun yaptığı yemekleri yiyen ve bunun için ücret ödeyen kimseler demek. Ev yemeği yemek ve evde yaptığı yemek üzerinden para kazanmak isteyenler için ideal bir platform gibi görünen site her sipariş için belli bir hizmet bedeli alıyor. Bu da sitenin ayakta kalabilmesinin yolu aslında. Mekanizma özetini buradan inceleyebilirsiniz.

Siteye girdiğinizde yemeği yapan mı yoksa yiyen mi olduğunuza dair bir profil oluşturabiliyorsunuz. Ardından kategorilerin içinde canınızın ne istediğine göre karar verebiliyorsunuz. Mezelerden, ekmek arasına kadar geniş bir seçenek sizi bekliyor. Günlük yemekler saat 8.00 ile 13.00 arasında çıkıyor. Üstelik site yemek yapanlar için önemli tüyoları da bünyesinde bulunduruyor. Yemeklerinizi nasıl daha cazibeli hale getirebileceğinizin ipuçlarını veren site aynı zamanda yaptığınız yemeğin fotoğrafını iyi çekebilmenin de yollarını anlatıyor.

Görsel kaynağı: komsuyemegi.com