Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evin Boşalan Odasını Kendi Keyfine Göre Yeniden Düzenleyen Ebeveynler

Evin Boşalan Odasını Kendi Keyfine Göre Yeniden Düzenleyen Ebeveynler

IKEA, evden ayrılan bir gencin odasını kendi hobilerine göre yeniden düzenleyen bir ailenin yer aldığı Your Own Space isimli reklam filmleri hazırladı

Başka şehirde eğitime devam etme zamanı geldiğinde veya artık kendi evine çıkabilecek ekonomik özgürlüğe sahip olduğunda evin çocuğunun yuvandan uçma vakti gelir. Çoğu genç neşe ve melankoli karışımı bu anın bir gün geleceğini bilir. Genç, yeni kuracağı hayat için heyecanlanırken geride bırakacaklarını da düşünerek hüzünlenir. IKEA bu karışık duyguların yaşandığı evden ayrılma anını ve sonrasını Your Own Space (Kendi Alanın) isimli kampanyasında kullandı.

Ailenin kendi keyiflerine göre yeniden tasarladığı odada IKEA ürünleri bulunuyor

IKEA, Havas Lemz Worldwide tarafından hazırlanan reklam filmini 2018 yılından bu yana IKEA için reklam çekimleri yapan CZAR Amsterdam prodüksiyon şirketinden Floris Kingma yönetti. Your Own Space kampanyası için hazırlanan reklam filmleri evindeki odasını toplayıp yeni yerleşeceği eve hazırlık yapan bir gencin yaşadıklarını konu ediniyor. Üç reklamda aynı şekilde başlıyor. Odasından son eşyalarını toplayıp IKEA FRAKTA taşıma çantasına koyan genç ailesiyle vedalaşıyor ve odadan çıkıyor. Ailesi ise çocuk gittikten sonra boşalacak olan odada neler yapabileceğini çoktan düşünmüş. Genç adam odadan çıkar çıkmaz odasından sesler gelmeye başlıyor. Neler olup bittiğini anlamak için arkasına dönen genç ailesinin odasını kendi eğlenceleri için yeniden tasarladığını görüyor. Ebeveynlerinin arkadaşlarıyla poker oynadığı sahne gözükürken arka planda IKEA ürünü yer alıyor.

Aynı sekansla başlayan diğer reklam filmlerinin ilkinde ebeveynler çocukların odasını kendileri için bir hobi odasına dönüştürüyor. Beraber kil yapan çift romantik dakikalar geçiriyor. Son reklam filminde ise gencin boşalan odası ailenin küçük biblolar sattığı ufak çaplı girişim için bir ofise dönüşüyor. Anne bilgisayarın başında dağıtım işlerini yapıp sipariş alırken baba da siparişleri paketliyor.

Reklam filmlerinde IKEA ürünlerinden LYCKSELE HÅVET model koltuğun, BROR isimli çalışma tezgahının ve SKARSTA ayarlanabilir çalışma masasının tanıtımı yapılıyor.

Künye

Müşteri: IKEA
İletişim Müdürü: Debbie Wester
Ajans: Havas Lemz Worldwide
Yaratıcı Yönetmen: Remko Marinus & Merien Kunst
Yaratıcılar: Bart Van Winkel & Albert Vegers
Yapımcı: Marga Bierema
Prodüksiyon Direktörü: Merel Van Buuren
Prodüksiyon Şirketi: Czar Amsterdam
Yönetmen: Floris Kingma
DoP: Robbie Van Brussel
Yapımcı: Josepha Dhondt
Editör: Teun Rietveld
Post Prodüksiyon Şirketi: Storm Postproduction
Müzik: Amp.Amsterdam
Ses: Sound Circus

Görsel: Youtube