Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ikea – Happy to Bed

Ikea – Happy to Bed

Bu işe tek kelimeyle bayıldım. Amacına öyle güzel hizmet ediyor ki, yaratıcı ekibi alınlarından öpmek istedim.

Hikeyeyi buradan Ikea UK YouTube kanalına giderek bizzat yaşamanızı tavsiye ediyorum, zaten çok uzun sürmüyor. Vakti olmayanlar aşağıdaki ekran görüntülerinden işi keşfedebilir.

Ikea, YouTube kanalında elegeçirme projelerinden aşina olduğumuz bir "sıkıcı olanı kazıma" numarasından sonra bize en uygun yatak odasını önerebilmek için Facebook'la bağlanmamızı istiyor. Daha sonra yatak odasında kaç kişiyle ne kadar zamandır yaşadığımız bilgilerini alıp bize kendi ürünleriyle -muhtemelen yeni koleksiyon- bir yatak odası öneriyor. Önerdiği yatak odasını videosu oynarken ürünlerin renkleri değiştirilebiliyor. Ayrıca odadaki dizüstü bilgisayarda, çerçevelerde Facebook'tan alınmış kendi fotoğraflarımızın da kibarca yerleştirildiğini görüyoruz.

Video sonunda odada gösterilen tüm ürünler bir liste şeklinde ekranın altında toplanıyor ve bum: tıkladığınız ürünü direkt -İngiltere'deki- Ikea çevrimiçi mağazadan satın alabiliyorsunuz.

Happy to Bed kampanyasının reklam filmi de aşağıda. Reklamın şahane müzikleri Balkan grup Fanfare Ciocarlia'nın Asfalt Tango adlı şarkısı. Reklam ajansı Mother