Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar Taşınınca Yalnız Başımıza Nasıl Olacak Bu İşler?

Çocuklar Taşınınca Yalnız Başımıza Nasıl Olacak Bu İşler?

DNB Bank için hazırlanan kampanya evden taşınan çocukların ve yalnız kalan ebeveynlerinin günlük hayatta yalnız başlarına çözmekte zorlanacağı sorunlara pratik bir çözüm getiriyor.

Ebeveyn olarak en büyük amacımız çocuklarımızın büyüdüklerinde kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olması elbette. Ama bunun zamanı gelip, çocuğumuz evden ayrılmaya karar verdiğinde de bunu kabullenmek zor olabiliyor. Ne de olsa bizlerin gözünde o hala dünkü bebek. Bu konuyu ele alan ve oğlunu hala küçük bir çocuk olarak gören tatlı IKEA filmini hatırlarsınız. Norveçli banka DNB Bank da yeni kampanyasında aynı konuya eğlenceli bir şekilde değiniyor.

DNB Bank’in kampanyası evden taşınma üzerine. Daha doğrusu evden taşınmanın hem taşınan çocuk hem de geride bıraktığı ailesi üzerindeki zorluklar hakkında. Yani babasının dolapları kolaylıkla tamir etmesine alışmış bir çocuk kendi başına kalınca rafları nasıl asacak? Ya da daha önce evde internet problemi olduğunda evin oğlu şıp diye çözerken şimdi anne ile baba nasıl girecek o karmaşık teknoloji dünyasına? İki taraf için de travma!

Gençlere ve öğrencilere yönelik hizmetler sunan DNB Bank, bu travmayı hafifletecek bir çözümle geliyor. Hazırlanan 136 öneri ve ipucuyla dolu rehber kitap; ebeveynler için router nedir, modem nasıl bağlanır gibi sorulara yanıt verirken çocuklar için de yalnız yaşamalarını kolaylaştıracak bilgiler sunuyor. Böylece aile evinden taşınmayı iki taraf için de daha az sancılı hale getirmeyi planlıyor. Rehber banka şubelerinden edinilebileceği gibi hazırlanan özel internet sitesinde çocuklara ve ebeveynlere göre alfabetik olarak da veriliyor.

dnb bank_try oslo_the big weep_norveç_bigumigu7

Yalnızlık Hissinin Yarattığı Dramanın Mizahı

Reklam ajansı Try Oslo tarafından yaratılan kampanyanın filmi “The Big Weep” konuyu ortaya koyuyor. Anne-baba oğullarına yeni evine bırakıp çıktıktan sonra çocuk tek başına kalıyor ve palto askısına bakıp gözyaşlarına boğuluyor. Aynı şekilde evde baba elinde router hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Görüntüye eşlik eden “All by Myself” şarkısı da etkiyi abartırken filmin mizahi yanını güçlendiriyor.

Künye:

Reklamveren: DNB Bank
Reklam Ajansı: Try Oslo
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Arne Eggen
Proje Yöneticisi: Kristina Skogen
Yaratıcı Ekip: Lars Joachim Grimstad, Egil Pay
Yönetmen: Mathias & Matias
Yönetici Yapımcı: Magne Lyngner
Yapımcı: Magne Lyngner
Görüntü Yönetmeni: Jallo Faber
Yapım Yöneticisi: Elisabeth Danielsen
Post Prodüksiyon: Øystein Dyb
Görsel Efekt: Ola Jaco Nestande
Kurgu: Mathias & Matias
Grade: Julien Alar
Ses Tasarım: Andreas Waag Martinsen

Görsel: YouTube