Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Günlük Hayattan Nesneler Totoro’ya Dönüşürse

Günlük Hayattan Nesneler Totoro’ya Dönüşürse

İllüstratör Sean Charmatz, Instagram hesabında yaptığı çizimlerle kaş göz konulabilecek her şeye can veriyor ve bu sefer canlandırmalarını Studio Ghibli'nin sevilen karakteri Totoro özelinde yayınlıyor.

Hepimiz etrafımızda gördüğümüz bir takım lekeleri ya da nesneleri garip suratlara benzetiriz. Geçtiğimiz yerlerde yangın söndürme musluğunda şaşkın suratlar görürüz. Ağaçları rüzgarda çok sallanıyorlarsa metal konserinde kafa sallayan uzun saçı gençlere benzetiriz. İnsan zaten bir şeyi bir şeye benzetmek isterse onu kimse durduramaz. Sean Charmatz da etrafımızdaki nesneleri amaçları dışında görebilen gözlerden. Daha önce bizim de bahsettiğimiz Sean Charmatz, baktığı yerdeki ışık dengesine, renklerin dağılımına göre orada başka şeyler görüyor. Ve onların üzerine kaş göz ekleyerek onları herkesin sevebileceği karakterlere dönüştürüyor. Bu seferki serisinde Sean Charmatz bizlerin zaten hali hazırda sevdiği bir karakteri bize hayatın içinden gösteriyor, Totoro’yu.

Reklam Panosunda, Ağacın Üstünde, Kedinin Patisinde…

Sean Charmatz, nereye baksa Totoro görürcesine çok tatlı canlandırmalar çıkarmış ortaya. Kedi patilerinden mini minnacık bir tanesi ya da sallanan ağaçtan göbeğini sallayan kocaman bir tanesi. Yemeğinizin içine gizlenmiş bir tanesi de size maydonozların arasından sırıtabilir. Ya da bir panodaki Amazon Prime oku Totoro’nun ağzına benzetmeyle başlayarak oraya da ufak mutlu bir Totoro çiziktirebilirsiniz.

Studio Ghibli ve usta sinemacı Hayao Miyazaki, My Neighbor Totoro animasyonunu 1988’de yayınladıklarında bu kadar sevileceğini her iki insandan birinin bu karakteri mutlaka seveceğini tahmin etmemişlerdi herhalde. Ya da belki yaptıklarının çok bilincindeydiler, iyi sinemacılar sonuç olarak. Her adımlarını bilerek ve isteyerek atıyorlardır elbet.

  

Enjoy the #Totoro Gallery

A post shared by sean_charmatz (@sean_charmatz) on

Günlük Hayatın Nesneleri Şirin Animasyonlarla Canlandı

Görsel: instagram.com/sean_charmatz