Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eğlenceli Gerçeklikler Yaratan Heykeller

Eğlenceli Gerçeklikler Yaratan Heykeller

Heykeltraş MyeongBeom Kim, gündelik yaşamda karşımıza çıkan nesneleri birlikte yeniden yorumlayarak bize yeni gerçeklikler yaratıyor.

İki farklı nesneyi bir araya getirip yeniden yorumlamak keyifli bir yöntem. Bir geyiğin boynuzlarını yaprakların üzerinde olduğu bir dalla ya da bir evin çatısını huniyle tamamlamak kompozisyonun hikayesini değiştiriveriyor bir anda. Sanatçı MyeongBeom Kim de günlük hayatın nesnelerini yeniden yorumlayarak yeni gerçeklikle yaratıyor.

Karşıt Nesneler Yeni Anlamlar Yaratırsa?

MyeongBeom Kim, genellikle net bir şekilde karşıtlığı olduğuna inandığı nesneleri birleştirmeyi tercih ediyor. Heykellerinde bir balonun kuş kafesinin içerisinde süzüldüğünü görebilirsiniz. Sanatçı bu tarz nesneleri kullanarak onların anlamlarını yeniden yorumluyor ve sınırlarını değiştirmeyi amaçlıyor.

Sanatçı University of Seoul’da Çevre Heykel Bölümünü bitirdikten sonra Art Institute of Chicago’da da Heykel bölümüne devam etti. Sanatçı 2004 yılından beri solo sergiler açmakta. 2007’den beri de grup sergilerinde de yer alıyor.

Sanatçı birçok sergisinde nesneleri yeniden yorumlamayı tercih ediyor. Mesela bir doğum günü pastası mumunun ucundaki karahindiba heykeli gerçekten çok hoş bir birleşim. Aslında kullanılan iki nesne bir açıdan anlamlarını korumaya devam ediyor ama ikisinin oluşturduğu yeni bir anlam da oluyor.

Sanatçının işlerini kendi sitesinden ve Instagram’ından inceleyebilirsiniz.

Görsel: MyeongBeom Kim ve Instagram