Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Foot Locker’dan LGP Qua İçin Müzik Videosu

Foot Locker’dan LGP Qua İçin Müzik Videosu

Foot Locker, viral videolarıyla olay yaratan 18 yaşındaki rap sanatçısı LGP Qua'nın "Hungry" şarkısı için bir müzik videosu yayınladı.

Philadelphia çıkışlı rap sanatçısı LGP Qua, geçtiğimiz yıl Instagram’da yayınladığı videolarla  rap dünyasında hızlı ve sürpriz bir etki yarattı. İnternet ortamında viral olarak yayılan videolarında samimi ve dürüst mesajları ve tarzıyla beğeni toplayarak neredeyse bir gecede büyük bir sansasyona dönüştü. Hatta pek çok rap efsanesinden övgüler topladı ve Will.I.Am gibi sanatçılarla beraber projelere imza attı.  Amerika’nın büyük ayakkabı mağazası zincirlerinden Foot Locker da LGP Qua rüzgarın kaçırmamaya karar verdi ve sanatçıyla iş birliğine girdi.

LGP Qua ve Foot Locker iş birliği çerçevesinde sanatçı Foot Locker ürünlerini tanıtmakla kalmayıp bir de orijinal şarkı yaptı. “Hungry” adını taşıyan bu şarkıya çekilen müzik videosu da yine marka sponsorluğuyla gerçekleşti.

“Hungry” sanatçının Philadelphia sokaklarında geçen zorlu yaşamının akabindeki yükselişini anlatıyor. Sözlerin marka ile birebir bağlantı taşımadığı düşünülebilir. Ancak sanatçının başarıyı bulmadan önce ve sonraki yaşamı Foot Locker’ın ana kampanyasının da teması. Foot Locker’da satılan, ikonik Nike Air Max Plus spor ayakkabıların “Before the Bite” ve “After the Bite” stilleri videoda yer alıyor. Ve bu öncesi-sonrası teması kampanya genelinde devam ettiriliyor.

20 Yeni Sanatçıdan Eserler

Koleksiyonun lansmanı için videonun yanı sıra marka tarafından yaratılan “Before and After the Bite” kampanyası da LGP Qua’nın müzik videosunun yanı sıra Amerika’nın çeşitli şehirlerinden 20 yeni sanatçının çalışmalarına yer veriyor. 13th Witness, MADSTEEZ ve Baron Von Fancy gibi önemli isimler tarafından seçilen bu çalışmalar markanın kampanya için hazırladığı internet sitesinde görülebiliyor. Böylece Foot Locker yeni sanatçılara verdiği desteği gösteriyor.

lgp qua_foot locker_bbdo new york_hungry_before and after the bite_abd_bigumigu_ lgp qua_foot locker_bbdo new york_hungry_before and after the bite_abd_bigumigu_4

LGP Qua, geçtiğimiz günlerde bir başka rap sanatçısı olan Meek Mill’e verdiği destekle de tanınıyor. Müziğinde de Mill’in esintilerini hissetmek  mümkün. Foot Locker gibi bir marka için LGP Qua gibi 18 yaşındaki yeni bir rap sanatçısının kampanyayı taşımak üzere seçilmesi rap müziğin özellikle moda dünyasında ne kadar büyük bir rol oynadığının da ispatı. BBDO New York ve yapım şirketi Diktator tarafından yaratılan müzik videosu, sanatçının profesyonel olarak çekilmiş ilk videosu.

Künye:

Reklamveren: Foot Locker
Reklam Ajansı: BBDO New York
Küresel Yetkili Yaratıcı Yönetmen: David Lubars
New York Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Greg Hahn
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Dan Lucey
Yaratıcı Yönetmen Yardımcısı: Martins Zelcs, Bryan Stokely
Grafik Tasarım: Brandon Galosi
Motion Tasarım: Ray McGale, Justin Volz
Proje Yöneticisi: Amy Orgel
Entegre Yapım Yönetmeni: David Rolfe
Yönetici Yapımcı: Anthony Curti
Yapımcı: Andrea Segura
Yapım Hizmetleri Yönetmeni: Jessica Nugent
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Janelle Van Wonderen, Laura McWhorter
Planlama Yönetmeni: Steve Panawek
İletişim Stratejisi Yönetmeni: James Mullally
Yapım: Diktator
Yönetmen: Matthew Dillon Cohen
Yönetici Yapımcı: Gustavo León
Uygulayıcı Yapımcı: Nicole Acacio
Görüntü Yönetmeni: Albert Salas
Yapım Tasarımcısı: Cody Fusina
Kostüm: Cristina Acevedo
Kurgu: Matthew Schaff
Ses: Raphael Ajuelos
Renklendirme: Company 3
Renklendirme Sanatçısı: Bryan Smaller

Görsel: YouTube