Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Suyun Üzerinde Uçarmış Gibi Giden Taksi

Suyun Üzerinde Uçarmış Gibi Giden Taksi

Üretim aşamasına geçmek üzere olan SeaBubbles, su üzerinde uçarcasına giden yenilikçi ve çevre dostu bir alternatif ulaşım aracı.

Deniz taksi konsepti bizlere de çok yabancı bir şey değil. Ancak, bu alternatif ulaşım yöntemi dünya genelinde çok da yaygın uygulanmıyor. Fransız su taksisi girişimi SeaBubbles ise denizlerin Uber‘i olmak yolunda kolları sıvayarak yeni prototipini tanıttı.

SeaBubbles, şehir içi ulaşımdaki fütüristik vizyonunu geçtiğimiz sene duyurmaya başlamıştı. Ulaşıma devrim getirecek cesur bir bakışla yaratılan, otomobil görünümlü otonom nehir/su araçları ile suyun üzerinde uçarcasına gitmek mümkün olacaktı. Bu araçlar, su taşımacılığının yapılabildiği metropollerde dağıtılarak kişiselleştirilmiş bir su taksisi servisi sağlamak için kullanılacaktı. Şirketin önümüzdeki 5 sene içerisindeki planı, araçları dünya çapında 50 şehirde kullanılabilir kılmak.

Şu an için üretime neredeyse hazır olan yeni prototip ise bu ay sonunda Paris’teki Viva Technology konferansında tanıtılacak. Fransız sigorta şirketi MAIF’ten 10 milyon euro’luk fon almayı başaran prototip; daha önceki versiyonun yeni özelliklerle geliştirilmiş ve iyileştirilmiş hali.

seabubbles_fransa_bigumigu_ seabubbles_fransa_bigumigu_9

Hem Hızlı, Hem Çevreyle Dost

SeaBubbles araçları su yolundan hızlı ulaşım sağlamakla kalmıyor, çevre üzerindeki etkileri de azaltarak alternatif bir taşıma yöntemi sunuyor. Su üzerinden ulaşım, bir çok durumda otomobile göre çok daha hızlı erişim sağlayabilirken araçların %100 elektrikli olması da yakıt tüketimi ve zararlı gaz emisyonları anlamında önemli bir fayda sağlıyor.

SeaBubbles bu gelecekten fırlamış gibi görünen su araçlarının yanı sıra bir uygulama ve bir yanaşma sistemi de içeriyor. Uygulama, tıpkı Uber gibi bir Bubble taksi çağırmanıza imkan veriyor. Yanaşma istasyonları ise güneş, rüzgar ve suyun enerjisinden faydalanarak araçları şarj ediyor. Bu da yine şirketin çevre-dostu vizyonunu pekiştiriyor.

Cenevre’deki bir gölde teste giren prototipin Paris’teki 5 haftalık deneme sürecini de başarıyla tamamladıktan sonra önümüzdeki ay içerisinde ön sipariş almaya hazır olması bekleniyor.

seabubbles_fransa_bigumigu_

seabubbles_fransa_bigumigu_

seabubbles_fransa_bigumigu_

Görsel: YouTube – SeaBubbles