Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Baba-Kız Arasındaki Bağ Üzerine Sevimli Bir Hikaye

Baba-Kız Arasındaki Bağ Üzerine Sevimli Bir Hikaye

BBC One, yılbaşı sezonunda duygusal bir canlandırma filmle baba-kız arasındaki bağlara değiniyor.

Yılbaşı yaklaşırken markalardan reklamlar ardı ardına geliyor. Sevimli ve büyülü bir ortam yaratmayı başaran canlandırma filmler de bu sezonun gözdelerinden oluyor. Bu sene yine bu kategoride pek çok iş gördük. Kendine yeni arkadaşlar arayan elf, yatağın altındaki canavar, yıllar sonra yeniden bulunan çocukluk aşkı… Farklı karakterler ve hikayelere değenen bu filmlerin ortak noktası yılbaşının ruhunu yakalayan bir sıcaklık içermeleri ve sevgi, birliktelik mesajı vermeleri. Bu halkaya son eklenen filmimiz ise bir baba-kızın hikayesini anlatan BBC One filmi.

BBC’nin kendi yaratıcı ekibi tarafından hazırlanan 2 dakikalık film; 10 yaşındaki bir kız ile işe gömülmüş babasını konu alıyor. Kız bir yetenek yarışması için hazırladığı dans gösterisi için sürekli çalışırken babası işiyle meşgul ve kıza pek ilgi gösteremiyor. Kız ne yaparsa yapsın babasının dikkatini çekmeyi başaramıyor. Ta ki gösteri günü kız sahneye çıkıp da karşısında kalabalığı görünce heyecandan donakalana kadar… O noktada babasının kızının yaptığıyla o kadar da ilgisiz olmadığını anlıyoruz. Kızın gerçekten ihtiyacı olduğu anda baba devreye girerek bir anlamda günü kurtarıyor.

Pek çok ödüllü canlandırma filmde imzası olan yapım şirketi Blinkink tarafından yaratılan bu tatlı film; Noel’de beraber olmaya, sevgiye ve aile olmaya dair sıcak bir mesaj veriyor. Bunu da bir baba ile kızın arasındaki bağı gerçekçi ve sevimli bir şekilde ele alarak veriyor. Animasyon filmlerin çoğunun yaptığı gibi fantastik ya da sihirli bir dünya kurmak yerine gerçek bir dünya kurarak ve oradaki duyguları, bağları ve hayal kırıklıklarını yansıtarak farklı bir yol izliyor. Kızın heyecanı, coşkusu ve babasının ilgisizliği karşısındaki hüsranı da babanın sonunda kızıyla duyduğu gurur da başarıyla aktarılıyor.

baba-kız-bbc one-ingiltere-yılbaşı-bigumigu

baba-kız-bbc one-ingiltere-yılbaşı-bigumigu baba-kız-bbc one-ingiltere-yılbaşı-bigumigu baba-kız-bbc one-ingiltere-yılbaşı-bigumigu

Stop-Motion İle CGI Bir Arada

Filmde stop-motion tekniği kullanılmış ve bu tekniğin doğasında var olan masumiyet, filme tatlı bir hava kazandırmış. Ancak stop-motion tekniğinin dezavantajlarından biri yüz ifadelerini yansıtmadaki yetersizliği olduğundan duygu yüklü bu hikaye için farklı bir yol bulunmuş. Filmin genelinde stop-motion kullanılırken yüz ifadelerinin olabildiğince gerçekçi olması için ifadeler CGI kullanılarak yaratılmış ve kuklaların üzerine eklenmiş. Bu şekilde sıcak ve gerçek ifadeler yakalanırken diyalog olmadan dahi sadece yüz ifadeleriyle duyguların güçlü bir şekilde aktarılabilmesi sağlanmış.

Tüm bunların dışında filmdeki detaylar da oldukça özenli bir şekilde planlanmış. Evdeki eşyalar, kızın kıyafetleri, seçilen müzik… Hepsi gerçekten 10 yaşındaki bir kızın yaşamını yansıtıyor. Özellikle de kızın, gerçek dansçı ve koreograflarla beraber çalışılarak geliştirilen dans rutini çok sevimli.

Künye:
Reklamveren: BBC One
Reklam Ajansı: BBC Creative
Yönetici Yaratıcı Yönetmen:  Aidan McClure, Laurent Simon
Yaratıcı Ekip: Amar Marwaha, Arvid Harnqvist
Yapımcı: Ken Rodrigues
Proje Yöneticisi: Astrid Reiner, Jenny Broad
Pazarlama Sorumlusu: Kerry Moss
Pazarlama Yöneticisi: Harriet Gunning
Pazarlama Temsilcisi: Claire Grainger
Yapım Şirketi: BlinkInk
Yönetmen: Elliot Dear
Yönetici Yapımcı: Bart Yates
Yapımcı:  Benjamin Lole
Proje Yöneticisi: Alex Holberton

 Görsel: YouTube