Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yıllara Yayılan Bir Sevgi Hikayesi

Yıllara Yayılan Bir Sevgi Hikayesi

Moda perakendecisi Jigsaw, yılbaşı filmi için National Film and Television School ile iş birliği yaparak duygusal bir canlandırma film hazırladı.

İngiliz moda perakende zinciri Jigsaw, yılbaşı filmi için tanınmış film okulu National Film and Television School (NFTS) ile iş birliği yaptı ve okulun öğrencilerinin beraberlik, dahiliyet gibi temalar çerçevesindeki fikirlerini değerlendirmeye aldı. Reklam ajansı The Corner’ın briefi verdiği ve başvuruları değerlendirdiği süreçte, yıllara dayanan bir sevgiyi ve dostluğu konu alan stop-motion film seçildi.

“Together Through the Years” adını taşıyan 90 saniyelik film, sürrealizm esintili daha büyük bir kampanyanın bir ayağı. Filmde, Isabel ve Caspian adlı iki kuklanın yıllara yayılmış ilişkilerini izliyoruz.  Aynı mahallede oturan ve birbirlerini çok seven çocukluk arkadaşları Isabel ve Caspian, yıllar içerisinde iletişimlerini kaybediyorlar. Ancak seneler sonra birbirlerinin izini tekrar buluyorlar.

jigsaw yılbaşı jigsaw yılbaşı jigsaw yılbaşı

Minyatür Jigsaw Kostümleri

Filmdeki kuklalar Jigsaw kıyafetlerin minyatürlerini giyiyor. Bunun için Jigsaw’un desen yaratıcılarıyla beraber çalışılmış ve satıştaki kıyafetlerin birebir küçük versiyonları yaratılmış. Stop-motion hazırlanan filmde plastisin modeller yerine iskeletli kuklalar kullanılarak 2b animasyon teknikleri dijital efektlerle harmanlanmış.

NFTS Canlandırma Bölümü öğrencisi olan Nick Cinelli’nin yönettiği film, Jigsaw’un NFTS ile olan üçüncü iş birliği.  Sevgi ve bağlılığa dair bir hikaye çevresinde dönen film aynı zamanda Jigsaw’un animasyon türünde ilk reklamı. Jigsaw Yönetim Kurulu Başkanı Peter Ruis, NFTS’nın genç yetenekleriyle çalışmaktan duydukları mutluluğu belirtirken canlandırma dünyasına girdikleri için de heyecanlı olduklarını söylüyor.

Künye:

Reklamveren: Jigsaw
Reklam Ajansı: The Corner
Yönetmen, Yapımcı: Nick Cinelli

Görsel: YouTube