Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nerede O Eski Güvenilir Telefonlar?

Nerede O Eski Güvenilir Telefonlar?

Nokia 6 ve Nokia 7 Plus için çekilen reklam filmi, iki iyi arkadaşın yıllara yayılmış dostluğu üzerinden güvenilir bir dosta ve güvenilir bir telefona sahip olmanın önemini nostalji hissi yaratarak veriyor.

90’lı yıllardan önce doğmuş pek çoğumuzun ilk cep telefonu büyük ihtimalle Nokia’dır. Düşse camı kırılmayan, suya atsan bozulmayan, atsan parçalanmayan bir tuğla sağlamlığındaki Nokia ve tabii, o meşhur melodi, bir de yılan oyunu. Peki ama zamanın bu pek sevilen markası Nokia, şimdi nerelerde? Markanın bu kıran kırana rekabet içerisinde, geçmişten gelen mirasını sahiplenip nostaljiye oynaması ve tekrar o sevgiyi coşturması mümkün mü?  Bu seneki Mobile World Congress’te tanıtılan ve markanın daha üst segment modelleri olarak konumlanan Nokia 7 Plus ve yeni Nokia 6 için çekilen reklam filmi tam da bunu yapmayı deniyor.

Reklam ajansı Mother tarafından yaratılan 1:48 dakikalık film, iki arkadaşın yıllara yayılan hikayesini anlatıyor. Ancak Samsung’un iPhone’a laf attığı filmdeki gibi iki rakip marka kullanan arkadaşlar değil bunlar. Aksine, ikisi de sadık birer Nokia’cı. Okul yıllarından beri hep birbirini kollayan bu iki dost, zor günlerde de güzel günlerde de beraberler.

Zamanın Nokia’sından görüntüler (ve evet Snake oyunu) ile harmanlanmış bir montajla başlan filmde, önce ikilinin çocukluk yıllarını görüyoruz. Beraber oyun oynadıkları anlar, maceraları, bisikletle gezmeleri, hatta birbirilerini beladan kurtarışlarına tanık oluyoruz. Tabii ki arada Nokia’larını kullanarak birbirlerini aramayı ihmal etmiyorlar.

Zaman ilerledikçe, çocuklar genç birer adam oluyor, arkadaşlık da Nokia da baki kalıyor. Bu sefer kalp kırıklıklarını beraber göğüslüyorlar. Birinin düğününde diğeri sağdıç oluyor sonra. Hızla akan montaj içinde, birinin eşinin doğuma hazır olduğunu görüyoruz.  Panik içinde arkadaşını arıyor ve arkadaşı hemen otomobiliyle kapıya gelip onları hastaneye götürüyor.

Film, şeker bir film. Çok yeni bir hikaye değil ama tatlı bir dostluk izliyoruz. İçerdiği nostalji de öyle bir dostun var olmasının insana yaşattığı his de tanıdık. Bu yüzden izlerken insan duygulanmadan duramıyor.

güven_nokia_mother_when we rely on each other_bigumigu_

güven_nokia_mother_when we rely on each other_bigumigu_

güven_nokia_mother_when we rely on each other_bigumigu_

Nokia Bir Fayda Olarak Güveni Sahipleniyor

Kısacası, bu iki adam için Nokia da dostlukları gibi güvendikleri ve hayatlarında var olan bir şey gibi konumlanıyor. Film çok da göze sokmadan Nokia’nın sağlamlığını ve pil ömrünü de detaylarla veriyor. Filmin sonu da güvenilirliğe dair bir mesaj içeriyor, iki arkadaşın görüntüsü üzerine “Birbirimize güvendiğimizde güvenebileceğimiz bir telefon isteriz.” yazısı geliyor. Rakiplerinin aksine teknoloji ile yapılabilecekleri sınırsız şeyleri değil; belki de o rekabete girmemeyi seçerek insancıl ve duygusal bir fayda sunuyor Nokia: Güven.

Nokia gibi bir mirasa sahip bir markanın sahiplenmesi için anlamlı bir nokta, güven. Üstelik de tüm gelişmiş özelliklerine rağmen telefon şarjlarının hemen bittiği, ekranların anında kırıldığı, teknolojinin sürekli yeni karmaşalar yarattığı bir zamanda yarı yolda bırakmayacak, güvenilir, sağlam, uzun pil ömrü sunan bir akıllı telefon akıllıca bir konumlama olabilir.

Film, dünya çapında dijital platformlarda yayında.

Künye:

Reklamveren: Nokia
Reklam Ajansı: Mother
Yönetmen: Justin Chadwick
Yapım Şirketi: Tomboy Films
Yapım: Barnaby Spurrier
Kurgu: Rick Russell @ Final Cut
Post Prodüksiyon: Amy Richardson @ MPC
Ses: Sam Robson @ 750mph
Müzik: Pelican, The Maccabees

Görsel: YouTube