Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung, iPhone Kullanıcılarına Artık Büyümelerini Söylüyor

Samsung, iPhone Kullanıcılarına Artık Büyümelerini Söylüyor

Samsung, yeni reklam filminde gelmiş geçmiş bütün iPhone'lara laf atmaktan çekinmiyor.

Ülkemizdeki rekabet yasaları buna pek izin vermiyor ama ABD’de reklamda rekabet konusu oldukça açık bir alan. Samsung ve Apple arasındaki akıllı telefonlar konulu ezeli rekabet de sık sık reklamlara yansıyor. Özellikle Samsung, reklamlarında iPhone‘a laf atmaktan çekinmiyor. Samsung’un dün yayınlanan yeni reklam filmi ise laf atmayı biraz daha ileri taşıyarak gelmiş geçmiş tüm nesil iPhone’lara oldukça sert bir kroşe çakıyor.

“Growing Up” isimli 60 saniyelik reklam filmi, kahramanımız Eric’in yıllar içinde iPhone ile yaşadığı hüsranı, pek çoğumuza da tanıdık gelebilecek anekdotlarla anlatıyor. Film 2007 yılında başlıyor. iPhone piyasaya ilk kez çıkıyor, Eric ise pek çok başka insan gibi iPhone almak için uzun kuyruklarda bekliyor. 2010 yılında telefonuyla fotoğraf çekerken “Hafızada yer kalmadı” uyarısıyla karşılaşıyor.

2013 yılında iPhone – Samsung kıyaslaması daha net bir şekilde başlıyor çünkü o yıl Samsung da akıllı telefon pazarına giriyor. 2013’te Eric yeni bir iPhone alıyor ve yıl sonradan kız arkadaşı olacak Lauren ile tanışıyor. Lauren bir iPhone kullanıcısı değil, Samsung tercih ediyor. Nitekim daha tanışma anında dahi Lauren, Samsung Galaxy Note 3 ile Eric’in telefonunu kalem ile ekrana yazarken, Eric ise eski usül numarayı giriyor.

2015’te yine uzun iPhone kuyrukları bekliyor Eric. 2016’da ise Lauren’la beraber bir göl kenarındalar, şakalaşırken ikisi de suya düşüyor. Samsung sağlam çıkıyor, iPhone ise pirinç içinde beklemek zorunda kalıyor. 2017’ye geldiğimizde meşhur kulaklık girişi sorunu gündeme geliyor. Lauren telefonunu kablosuz olarak şarj eder ve o sırada müzik dinlerken, yeni telefonunda artık bir kulaklık girişi olmayan Eric hem şarj etmek hem de bir şeyler dinlemek için bir sürü dönüştürücüyle boğuşuyor.

Eric’i son noktaya getiren, ben dahil pek çok insanı bıktıran kulaklık meselesi midir bilinmez ama Eric nihayet iPhone’dan vazgeçiyor ve sonunda o da Samsung’a geçiyor. İnsanlarsa hala iPhone X kuyruğunda bekliyor.

Yeni telefonların lansman günlerinde yayınlandı

Wieden + Kennedy Portland tarafından çekilen reklam, Samsung tarafından baktığı için doğal olarak iPhone’un avantajlarını yansıtmıyor ve tarafsız bir kıyaslama değil ama Samsung’u tüketici ihtiyaçlarını okuyan ve bunlara daha çok yanıt veren bir marka olarak konumladığı muhakkak. Reklam, iki markanın da yeni modellerinin piyasaya çıktığı günlerde iPhone fanatiği olmayıp ne alacağı konusunda kafası karışanları ikna edebilir gibi görünüyor.

Künye:
Reklamveren: Samsung
Reklam Ajansı: Wieden + Kennedy Portland
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Jason Bagley/Eric Baldwin
Yaratıcı Yönetmen: Brandon Davis/Stuart Brown
Reklam Yazarı: Derek Szynal
Sanat Yönetmeni: Caitlin Alexander
Yapım Yönetmeni: Matt Hunnicutt/Mike Davidson
Entegre Yapım: Deb Drumm
Müşteri İlişkileri: David Newsome/Ralph Lee/Michael Devine
İş İlişkileri: Laura Caldwell
Yapım Şirketi: Biscuit Filmworks
Yönetmen: Isaiah Seret
Yönetici Yapımcı: Darren Foldes
Yapım Sorumlusu: Mercedes Allen
Yapımcı: Kim Bradshaw
Görüntü Yönetmeni: Alwin Kuchler
Kurgu: Work Editorial
Kurgucu: Stewart Reeves
Kurgu Asistanı: Leah Turner, Josh Sasson
Yönetici Yapımcı: Marlo Baird
Yapımcı: Marguerite Olivelle
Görsel Efekt: The Mill
Yönetici Yapımcı: Enca Kaul
Görsel Efekt Yapımcısı Adam Goins
2b Lead Sanatçısı: Steve Cokonis
2b Sanat: Edward Black, Krysten Richardsen, Tom Leckie, Clarke Rives, Christel Hazard, Steve Gibbons
3b Sanat: Chase Webb, Itai Muller, Marissa Krupen, Monique Espinoza, Steven Olsen
Canlandırma: Patrick Kipper
Grade: The Mill
Renklendirme: Gregory Reese
Yönetici Yapımcı: Thatcher Peterson
Miksaj: Lime Studios
Miksaj Mühendisi: Mark Meyuhas
Yönetici Yapımcı: Susie Boyajan
Müzik: Chances With Wolves

Görsel: YouTube