Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yerli ve Pratik Kahve: Dripesso

Yerli ve Pratik Kahve: Dripesso

Her gün yaşadığımız koşuşturmacaların arasında Dripesso kahve tüketicilerine hızlı ve lezzetli bir çözüm olmayı amaçlıyor.

Üçüncü dalga kahveciler çıktı, kafalar çok karıştı. Efendim, eskiden ne güzeldi değil mi? Orta mı sade mi şekerli mi? Ya da hadi o kadar geriye gitmeyelim beş yıl öncesine gidelim. Hayatımızda sadece Starbucks’ın olduğu günlere. Starbucks dışında tabii al-götür kahveciler vardı yine ama hepimizin hayatında en çok Starbucks vardı. Tall, grande, venti kavramlarını öğrenmiştik tam. Latte, tek basım, mocha, chai tea falan derken kahve dünyamız açıldı da saçıldı. Sonra da işte üçüncü dalga kahveciler çıktı. Onlarla beraber de aeropress’ler, cold brew’ler, coffee drip’ler gibi kavramlar da hayatımıza girdi. Artık şöyle cümleler duyabiliyoruz “ben Etiyopya çekirdeğini aeropress’te demlenmiş şekilde içmeyi seviyorum”.

Bir de kahveye dair kavramları bu kadar sevmeyenler var. Düz kahveciler onlar. Kahveleri hep her zamankindendir onların. Hayatta deli gibi işten eve, evden bir yerlere koşarlarken kahve onların yoldaşıdır. Hatta bir kahve ne kadar pratik ve lezzetliyse o kadar önemlidir bu tüketiciler için. Ki zaten son bir yıldır da kahve tüketicileri için pratik yöntemler geliştiriliyor. kahvegibikahve.com’un ürettiği pratik filtre kahve poşetlerinden taşınabilir espresso aleti Simpresso ve şipşak kahve süzgeci FLTRgo’yla Dripkit’e kadar birçok pratik kahve yöntemi geliştiriliyor. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim kahvenin pratik ve lezzetli olması zor bir dengedir aslında. Çünkü suyunun kahvesinin ölçüsü, bekleme süresi derken ağzınızın tadına uydurmanız daha zahmetli gerçekleşir. Şimdi de yerli bir üretim olan Dripesso’dan bahsedeceğiz sizlere.

Telve Temizleme Derdine Son

Dripesso Pratik Kahve, tek kullanımlık kağıt filtrelerden oluşan bir kahve hazırlama sistemi. Tek kullanımlık filtreler kenarlarından açılan kulakçıklar yardımıyla bardağın üzerine oturuyor ve üzerine eklenen suyla demleniyor. Filtreden geçen su ve kahve demlenirken de damla damla bardağa süzülüyor böylece kahveniz hazır oluyor! Dripesso sayesinde artık kahve yaptıktan sonra makine ya da french press temizleme sıkıntısı da yok. Yapıyorsunuz ve hızlıca oluveriyor. Dripesso’nun şimdilik tekli, 5’li, 10’lu ve 50’li pratik kahve paketleri olmasının yanı sıra Blend, Brazil ve Colombia gibi çekilmiş farklı çekirdek kahveleri de mevcut. Ürünü direkt olarak sitesinden sipariş verebiliyorsunuz.

Tadından bahsedecek olursak, böyle kahvelerde başta da dediğimiz gibi suyu ve kahveyi ayarlamayı öğrenmeniz ve damak zevkinizi biliyor olmanız lazım. Fakat yine de, Dripesso paketi üzerindeki tarifi uygulayarak kahvenizi yaparsanız, içimi kolay ve hızlıca tüketebileceğiniz bir kahve yapabiliyorsunuz. Tabii sert seviyorsanız su miktarını azaltmanız, yumuşak seviyorsanız da bir ölçü fazla su eklemeniz faydalı olabilir.

Görsel: Dripesso, YouTube