Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dripkit: Bardak Üstünde Kahve Demleme Keyfi

Dripkit: Bardak Üstünde Kahve Demleme Keyfi

Yeni bir girişim olan Dripkit, 2 dakikada hazırlanıp lezzetinden ödün vermeyerek favori kahvecinizin kahvesine bir alternatif olmayı hedefliyor.

Kahve en sevilen içeceklerden biri. Eğer kahveyi seviyorsanız içmeye bahaneniz çoktur. Arkadaşınız mı geldi, o zaman bir “arayı kapatalım” kahvesi içilir. İş yerinde öğle arası mı, hemen ya ofiste ya da ofise yakın bir yerlerde “mola verelim” kahvesi doldurulur bardaklara. Kimisi de “kafeinin kralı gelse bana bir şey olmaz” der uyumadan önce bile kahve içer. Her tip kahve insanı vardır kısaca. Belki de Antik Yunan’da bilinen bir kahve kültürü olsaydı, Dionysus sadece üzümün değil kahvenin de tanrısı olabilirdi.

İyi bir kahve tüketicisiyseniz aslında iyi kahvenin ne denli zor yapıldığını da az çok bilirsiniz. Suyunu, kahvesini doğru ayarlamak lazımdır aksi halde çok acı olabilir ya da çok seyrek olabilir. Kahve severler kahvesiz kalmasın diye birçok girişim deneniyor sürekli. kahvegibikahve.com’un ürettiği pratik filtre kahve poşetlerinden taşınabilir espresso aleti Simpresso ve şipşak kahve süzgeci FLTRgo’ya kadar birçok pratik kahve yöntemini biz de sizlere tanıttık. Şimdi de Dripkit adındaki yeni girişim, favori kahvecinizden alınan kahveye meydan okuyor!

Dripkit, taze çekilmiş kahve ile doldurulmuş küçük, kahverengi kâğıttan yapılan tek kullanımlık filtreler satıyor. Dripkit’in içerisindeki sistem sayesinde bardaktaki kahvenin dengelendiğini söylüyorlar. Filtreyi bardağınıza koyduktan sonra tek yapmanız gereken üç seferde sıcak suyu filtreye dökmek. Ve voila! Kahveniz hazır.

Bardak üstünde kahve hazırlama

Dripkit’in kurucuları Ilana Kruger ve Kara Cohen iş geliştirme ve marka pazarlaması üzerine geçmişte çalışmış bireyler. Geçmiş iş hayatlarında ikisi de farklı ofislerde çalışıp seyahat etmiş ve bir dönem freelance olarak da sektöre devam etmiş. İkili Dripkit’in fikrini bu süreçlerde buluyor işte. O kadar çok edilen seyahatler ve çalışılan ofislerin arasında mekik dokurlarken iyi kahve bulmakta çok zorlandıklarını fark ediyorlar. İkili, bazen etraflarında hiç açık kahveci ya da kafe bulamadıklarını bu yüzden granül kahve içmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Ki granül kahve, eğer kahve aşığıysanız ve sıklıkla taze çelikmiş kahve tüketiyorsanız, gerçekten alışkın olmak istemeyeceğiniz bir tat olarak dil hafızasında yer ediniyor kendine.

Böylece ikili kendileri gibi kahve severler için Dripkit’i tasarlıyorlar. Yani hem iyi kahve içilecek, hem hızlıca yapılacak hem de çekirdek çektirme, öğütme, filtreleme gibi aşamalarla uğraşılmayacak. Bu şekilde kahve için taşınabilir dökme kitini tasarlıyorlar. Dripkit’in ayda 25 dolar ödeyerek katıldığınız bir abonelik sistemi de var. Üye olunca her ay 10 kutu adresinize teslim ediliyor. Ayrıca 30 dolara da üye olmadan satın alabiliyorsunuz. Dripkit şimdilik mağazalarda satış düşünmüyor ancak ileride kahvecilerle iş birliğine gidebilirler tabii.

Spotify, Netflix gibi yerlere aylık üye olmak artık normal geliyor bizlere ama kahveye abone olmak? Abonelik sistemli bir kahveci hala biraz çılgın geliyor ama bir yandan da mantıksız gelmiyor. Her sabah işe giderken kahve alan bir sürü insan var. Aylık bir ücret ödeseler ve her gün sadece kahvelerini alıp geçseler vakitten kazanç gerçekten iyi olabilir. Tabii bunu dükkan ve abonelik sistemi için diyorum. Dripkit gibi kahveler için de bir kere ödüyorsun ve yine tüm ayın kahvesi adresine geliyor ki o da gün içerisinde içilebilen birçok kahveye alternatif olarak mantıklı.

 

Görsel: dripkit.coffee