Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Robert Ek’ten Hipnotik Durumlar

Robert Ek’ten Hipnotik Durumlar

Canlandırma sanatçısı Robert Ek, gerçeküstü döngülerle yarattığı dijital evrenlerde çağdaş yaşamı sorguluyor.

Bazı video ya da GIF sanatçıları acaba sanatlarını icra ederken ne düşünüyorlar? Herhalde barış, sevgi, dostluk gibi kelimeler değil onların hayatta aradıkları. Ya da bu kelimelere anlam arıyorlarsa da bakış açıları gerçekten çok farklı. Bunu kötü bir manada söylediğimi düşünmeyin çünkü onları değerli yapan da bu olmuyor mu zaten? Farklı olmaları hatta enteresan olmaları. İsveçli canlandırma sanatçısı Robert Ek de aklı işte o enteresan tiplerden. Belki gördüğümüzde alaka kuramayacağımız müzik parçalarını alıyor ve üzerine dakikalarca bakacağımız, saatlerce demek isterdim ama biz internet çocuklarının dikkati için dakika bile fazla, enteresan animasyonlar yapıyor.

Çağdaş Yaşama Gerçeküstü Bir Bakış

Sanatçı Robert Ek, animasyonlarıyla dijital evrenler yaratıyor ve çağdaş yaşamı gerçeküstü bir şekilde yorumluyor. Hani bazen kafanız yerinde değildir ve yolda yürüyorsunuzdur, “aa” dersiniz, “ben değil yol gidiyor olabilir mi”, işte Robert Ek’in animasyonları da öyle bir his uyandırıyor. İşlerinin çoğunda bir döngü oluyor, hatta o döngünün bir izi oluyor bizim görmeye devam ettiğimiz.

Saykodelik bir yanı da olan bu animasyonlar 90’ların başında yayınlanan Mind’s Eye adlı ilk uzun soluklu bilgisayar animasyonu olan sanat filmini de hatırlatan bir çizgide ilerliyor. Mind’s Eye tarzı filmler 90’ların başlarında VHS kasetlerde elden ele güzel sanatlar öğrencileri arasında gezinirmiş. Robert Ek’in videolarının sadece tarzı değil ruhu da bir bakıma öyle aslında. Sanki bu videolarda elden ele gezerek bize ulaşıyor gibi.

Sanatçının daha fazla işini incelemek için internet sitesi Instagram’dan ya da Giphy’den inceleyebilirsiniz.

??? … $†R€$$ … Music: Museum Of Vandals – Soft Cap

A post shared by Robert Ek (@kreationsministern) on

?✔️? Don't forget to take your medicine. Music: Tin Man – Dripping acid

A post shared by Robert Ek (@kreationsministern) on

??? Giving bearth. Soundtrack: Custom made.

A post shared by Robert Ek (@kreationsministern) on

??? Stuck in the loop. You shall not escape the internets.

A post shared by Robert Ek (@kreationsministern) on

??? Current mood… Music: Annie Lennox – Universal child

A post shared by Robert Ek (@kreationsministern) on

Görsel: Instagram