Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kahvenin Lezzetli Yolculuğuna Eşlik Eden İllüstrasyonlar

Kahvenin Lezzetli Yolculuğuna Eşlik Eden İllüstrasyonlar

Depo Coffee Roasting için hazırlanan ambalaj tasarımlarında illüstratörler kavrulma derecelerine göre farklılaşan her kahve için özel tasarımlar gerçekleştirdi.

Kimileri için kahve güne başlamak için bir yol arkadaşı kimileri içinse yaratıcılığın tıkandığı noktada kurtarıcı veya sadece bir gün içerisinde bir keyif aracı. Her ne olursa olsun kahvenin kokusu, dokusu ve içimi özellikle kahve tutkunları içi ayrı bir zevk. Ancak herkes aynı tarz kahveyi sevmiyor. Kahve tüketimi herkesin zevkine göre değişkenlik gösteriyor. Kimisi çok ağır kimisi ise çarpıntı yapmayacak kadar hafif kahveleri tercih ediyor.

Kahvenin fincana gelmeden öneki uzun yolculuğunu, farklı kahve aromalarını ve Petra’nın yenilenen ambalaj tasarımlarını Petra’nın kurucularından Kaan Bergsen ve yeni ambalajlarının tasarım sürecini yürüten Yıldız Elis Yıldırım ile konuşmuştuk. Petra gibi her kahvesinin ambalajına ayrı özen gösteren bir diğer marka Depo Coffee Roasting.

Her kahve türü için farklı ambalaj tasarımı

İlk kahvelerini 2016 yılında yapan Depo Coffee Roasting “Taze Kahve Her Yerde!” mottosuyla hareket ediyor. Bu söylemini internet sitesine koyduğu taze kahve sayacıyla destekliyor. Kahveleri haftalık olarak kavurup sipariş üzerine öğütüyor ve aynı gün müşterilerine iletiyorlar. Depo Coffee Roasting taze kahveleriyle iddialı olduğu kadar bu kahveleri koyduğu ambalajlarıyla da dikkat çekiyor. İçimi farklı olan her kahve için renkleri ve tasarımıyla ayrışan ambalajlar sunuyor.

Farklı kahve türleri için farklı renklerin tercih edilmesi ayırt edilmeyi kolaylaştırırken her ambalaj tasarımında farklı sanatçının yer alması ambalajları kendine has bir havaya sokuyor. Altı kahvenin ambalajı için altı farklı konseptin belirlendiği projede kavrulma derecelerine göre farklılaşan kahveler yer alıyor.

depo coffee depo coffee depo coffee

Daha az süre kavrulmuş hafif gövdeli light roast kahveden kahvenin tadını daha güçlü olmak isteyenlerin tercih ettiği dark roast kahveye kadar geniş bir aralık bulunuyor. Sezen Tunca light roast, Murat Kalkavan medium roast, Can Dağlı dark roast kahve için çizimler yapıyor. Kafeinsiz kahvenin çizimlerini Kaan Bağcı yaparken yüksek kafeinli kahvede Yeni Yaratıcılar’da da ağırladığımız Selin Çınar’ın imzası bulunuyor. Markalaştırma ve ambalaj tasarlama sürecini ise Zeki Michael gerçekleştiriyor.

Ambalajın ön tarafında Depo Coffee Roasting logosu ve her kavrulma çeşidi için öne çıkarılan hayvan yer alıyor. Arka tarafta ise illüstratörlerin çizimlerine yer veriliyor. Ayrıca yine ön kısımda her kahvenin temel bilgilerinin yer aldığı bir etiket bulunuyor.

depo coffee depo coffee

Görsel: Behance