Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Modasında Ketçap Rüzgarı

Sokak Modasında Ketçap Rüzgarı

Doritos Canada, sınırlı üretim ketçap aromalı ürününü duyurmak için sokak modası tarzında bir koleksiyon hazırlayarak ketçap ve moda düşkünlerinin beğenisini kazandı.

Pizza Hut, pizza kutularını sıcak tutan malzemeden şık bir kışlık parka üretiyor da Doritos neden moda dünyasına girmesin? Doritos Canada tarafından hazırlanan Ketchup Collection ketçap ve Doritos cipslerinin uyumunu anlatan öğelerle süslü, bir sokak modası koleksiyonu. Tişört, kep, mont, çanta gibi parçalar içeren bu koleksiyon, ilk anda insana “Ketçap mı?” dedirtse de şaşırtıcı derece de modern ve havalı görünüyor.

“The Ketchup Collection” her yıl sınırlı bir süreliğine piyasaya sürülen Doritos Ketchup’ın bu seneki duyurusu için BBDO Toronto iş birliğiyle geliştirilmiş. Kolay bulunmayan yiyeceklere takıntıyla bağlı ve sınırlı üretimi heyecanla bekleyen hayranlar düşünülerek bu tutkuyu anlatacak  bir koleksiyon yaratma fikri doğmuş.

Modern ve Giyilebilir Parçalar

Koleksiyon gayet giyilebilir parçalardan oluşuyor. Doğal olarak kırmızının ön plana çıktığı koleksiyonda “Ketchup” yazısı, domates ve ketçap şişesi gibi öğeler Doritos cipslerinin üçgenine yapılan görsel göndermelerle yer alıyor.

Ketçap yazılı kıpkırmızı spor çanta ve mont, ters dönmüş ketçap şişesiyle siyah sweatshirt, kırmızı-beyaz sade tişört ve kırmızı üçgen cepli bir diğer beyaz tişört ile internet üzerinden satışa sunulan koleksiyonda stoklar hızlıca bitmiş. Ancak, 6 Mart’a kadar devam eden kampanyada insanlar bir paket Doritos Ketchup alarak bu sınırlı sayıdaki kıyafetlerden her hafta belirlenen bir tanesini kazanma şansını yakalayabilmiş.

Bir Arzu Nesnesi Olarak Ketçap

Pek çok markanın promosyon amaçlı yarattığı neredeyse gülünç denebilecek ve pek de giyilemeyecek kıyafetlerin aksine The Ketchup Collection, insanların giymeyi özellikle isteyeceği bir tasarıma sahip. Koleksiyon, marka ismini her yerde yerli yersiz geçirerek insanları yürüyen reklam panolarına çevirmek yerine daha ince düşünülmüş görsel öğelerle markaya gönderme yapıyor. Bu nedenle sosyal medyada övgüler almış ve kampanyaya katılım büyük olmuş.

Tabii fotoğrafçı Jamal Burger tarafından sokak modasına uygun bir stille yaratılan Lookbook görsellerinin bu beğenideki etkisi de yadsınamaz. Burger’in Matt Mogul, David Forteau ve Fateh “Doe” Singh gibi moda ve müzik dünyasından influencer’lar ile çektiği fotoğraflar koleksiyondaki parçalardan daha havalı görünüyor. Bunun yanı sıra kıyafetlere kolay ulaşılamıyor olması da Doritos’un bu çalışmasının bir arzu nesnesine dönüşmesinde mutlaka etken.

Künye:

Reklamveren: Doritos Canada
Reklam Ajansı: BBDO Toronto
Medya: OMD
Influencer ve Halkla İlişkiler:  Citizen
Mağaza İçi Yaratıcı Malzeme: Mark IV
Yarışma Geliştirici: Elite Digital

Görsel: Hype BeastDoritos Canada