Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Japon Kültüründen Esintilerle Doritos Wasabi

Japon Kültüründen Esintilerle Doritos Wasabi

Doritos Brezilya, satışa sunulacak yeni ürün Doritos Wasabi’yi Japon kültüründen ve filmlerinden esintiler sunan reklam filmiyle tanıtıyor.

Doritos Brezilya, Japon kültürünün aksiyon ve fantastik ögelerle dolu filmlerini, ülkenin kültürüne işlemiş kendine özgü tuhaflığını kullanarak Doritos Wasabi’nin satışa çıkmasını kutluyor. Almap BBDO tarafından hazırlanan reklam filmi, bu ay itibariyle Brezilya’da satışa sunulan Doritos Wasabi’yi özgün bir şekilde tanıtıyor. Animasyonlarından müziğine kadar Japon temasının hakim olduğu reklam filmi, Brezilya’dan Japonya’ya sevgi gösterisi içeriyor.

doritos brezilya

Wasabi lezzetine yakışan bir reklam

Şehri yıkmaya gelen dev bir yaratığı Doritos Wasabi’nin gücüyle deviren kadınla açılan reklam filmi Japon popüler kültüründen ögeler de içeriyor. Bunlardan biri Brain Wall ya da Human Tetris olarak bilinen oyun. Japon televizyonlarından çıkıp dünyaya yayılan bu eğlenceli oyunda yarışmacılar duvardaki şekle göre pozisyon alıp bölümü geçmeye çalışıyor. Aynı şekilde Doritos Wasabi de kendine uygun pozisyonu bulup duvardan geçiyor.

doritos brezilya doritos brezilya

Kampanyanın arkasındaki ekibin çoğu Brezilyalı olsa da reklam filmindeki yazılar ve konuşmalar Japonca. Almap BBDO, özgünlük konusunda tavsiye almak ve filmde Japon kültüründen unsura daha fazla yer vermek için Two Lost Kids Photography’den yaratıcı danışmanlar Gabriela ve Thalita Zukeram ile koordineli çalıştı. Japon doğumlu tercüman Harriete Arakawa da üretim sürecine dahil oldu. Sonuçta ortaya tamamen Japon reklamlarının ve kültürünün içinden gelen bir iş çıktı. Film, Doritos Brezilya’nın sosyal medya kanallarından paylaşıldı.

Künye

Ajans: AlmapBBDO
Müşteri: Doritos Brezilya
CCO: Luiz Sanches
Yaratıcı Yönetmen: Fernando Duarte, Henrique Del Lama
Yaratıcılar: Bruno Byzuti and Lucas Andrade
İllüstrasyon: Fabio Vido
Yönetmen: Henrique Bueno
Danışmanlık: Two Lost Kids Photography
Fotoğraf: Yuri Maranhão
Sanat Yönetmeni: Camila Kogut
İdari Yapımcı:  Carol Cherobim,
Post Prodüksiyon / VFX: Colossal Mounter – Giordano Maestrelli
Renklendirme: Osmar Jr.
Ses: Jamute
Müzik: Thiago Lester

Görsel: YouTube