Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Düşman Ülkeleri Aynı Kutuda Birleştiren Barış Pizzaları

Düşman Ülkeleri Aynı Kutuda Birleştiren Barış Pizzaları

Pizza 4P's, Dünya Barış Günü için Ki Saigon tarafından yaratılan "Pizzas for Peace" kampanyasında, sanatsal bir barış mesajı verdi.

Vietnamlı pizza zinciri Pizza 4P’s, yaratıcı ajans Ki Saigon imzalı Pizzas for Peace kampanyasında, pizza kutularını barış sembolü olarak yeniden tasarladı. Pizza şeflerinin “Farklı malzemeler bir pizzada bir arada olabiliyorsa, biz de gezegende bir arada olabiliriz” yaklaşımıyla yaratılan kampanyada, anlaşmazlık ve çatışma yaşayan ülkelerin bayrakları aynı pizzada ve pizza kutusunda bir araya getirildi.

Pizzalı barış bahçeleri

Bu barış konseptini hayata geçirmek için görevlendirilen tasarımcılar, pizza kutularını yeniden tasarladılar, üzerlerine pop-up kağıt çiçekler eklediler ve onları renkli barış bahçelerine dönüştürdüler. Kutulardaki pop up çiçeklerin ve pizza malzemelerinin aynı renklerde olduğunu görebilirsiniz. Bu renkler anlaşmazlık yaşayan ülkelerin bayraklarının renkleri.

Ünlü pizza şefleri Mr. Shotaro Hirukawa ve Ms. Natsumi Kobayashi tarafından hazırlanan pizzalarda Hindistan ve Pakistan, Çin ve ABD, İsrail ve Filistin ikililerine yer verilmiş. Tariflerin arkasındaki fikir, çatışan ülkelerin lezzetlerini birleştirmek ve pizzada uyum içinde yaşamalarını sağlamak. Bu üç pizzaya ait renklerle pizza kutusu açıldığında ortaya çıkan 27 farklı kağıt çiçek yaratıldı. Tüm çiçekler el yapımı.

21 Eylül Dünya Barış Günü için düzenlenen kampanya süresince müşteriler, pizza kutusunu açtıklarında barış için küçük bir “şiir” ile karşılaştı. Her kutunun rengi ve şekli, pizzanın lezzetlerinin uyumu ile birleştiğinde huzur ve sükunet duygusu yaratacak şekilde kurgulanmış.

Ki Saigon, restoranlarda bir hafta boyunca yer verilecek 250 kutu oluşturmak için sanatçı Zac Beuhner ve yerel bir zanaatkar aile ile çalıştı. “Barış pizzalarının” satışından elde edilen gelirin tamamının BM barış fonuna aktarılması planlandı.

View this post on Instagram

Let’s celebrate the taste of peace on World Peace Day. Introducing our Israel & Palestine Pizza. Tel Aviv Za'atar Hummus & Ramallah Musakhan The nutty and herbal taste of the Za'atar Hummus comes together with the tangy, lemony flavors of Musakhan, a traditional Palestinian sumac chicken dish. 100% of all proceeds from the sale of our Peace Pizzas will go to the United Nations Peacebuilding Fund. Available for a limited time at our Peace Week Event: When: 21-27/09/2020 Where: Pizza 4P’s Hai Ba Trung Please make sure to reserve so you can fully experience our Peace Pizzas. For more information about our event: link in bio. . #PeaceDay #PizzaforPeace #pizzaforpeaceday #internationaldayofpeace #worldpeace #forpeace #pizza4p #peace

A post shared by Pizza 4P's (@pizza4ps) on

View this post on Instagram

Let’s celebrate the taste of peace on World Peace Day. Introducing our China & USA Pizza. Shanghai Chilli Shrimp & New York Buffalo Chicken The sweet and spicy flavor of Chili Shrimp comes together with the bold and tangy Buffalo Chicken of this classic American dish. 100% of all proceeds from the sale of our Peace Pizzas will go to the United Nations Peacebuilding Fund. Available for a limited time at our Peace Week Event: When: 21-27/09/2020 Where: Pizza 4P’s Hai Ba Trung Please make sure to reserve so you can fully experience our Peace Pizzas. For more information about our event: link in bio. . #PeaceDay #PizzaforPeace #pizzaforpeaceday #internationaldayofpeace #worldpeace #forpeace #pizza4p #peace

A post shared by Pizza 4P's (@pizza4ps) on

View this post on Instagram

Let’s celebrate the taste of peace on World Peace Day. Introducing our India & Pakistan Pizza. Delhi Palak Paneer & Karachi Chapli Kebab The creamy and flavorful Palak Paneer—a staple North Indian curry dish—comes together with the unique taste of Chapli Lamb Kebab, a specialty of Pashtun cuisine. 100% of all proceeds from the sale of our Peace Pizzas will go to the United Nations Peacebuilding Fund. Available for a limited time at our Peace Week Event: When: 21-27/09/2020 Where: Pizza 4P’s Hai Ba Trung Please make sure to reserve so you can fully experience our Peace Pizzas. For more information about our event: link in bio. #internationaldayofpeace #worldpeace #forpeace #pizza4p #peace

A post shared by Pizza 4P's (@pizza4ps) on

Ajans: Ki Saigon
Marka: Pizza 4P’s
Yaratıcı Yönetmen: Kumkum Fernando
Sanat Yönetmeni: Chung Hoang
Görseller: Duc Luong, Quang Nguyen
Yapımcılar: Tue Nguyen, Khanh Tran
Planlama: Indraneel Guha
Sanatçı: Zac Beuhner
Videographer: Justin Ngiam

Görsel: Vimeo