Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece Çocukların Değil Barış Abilerin de Bayramı Kutlu Olsun

Sadece Çocukların Değil Barış Abilerin de Bayramı Kutlu Olsun

Huawei ve Pure New Media birlikte hayata geçirdikleri 23 nisan reklamıyla bizleri geçmişe götürüyor ve hepimizin abisi Barış Manço'yu sevgi ve özlemle anıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Bu bayram çocukların olduğu kadar çocuk kalanların da bayramı aslında. Çocuk hissedenlerin, çocukla çocuk olabilenlerin de bayramı. Hepimizin abisi Barış Abi’nin de bayramı. Bir insanın ölmesi onun bayramını kutlayamayacağınız anlamına gelmiyor. Huawei de bu seneki 23 Nisan reklamıyla bunu çok güzel ve romantik bir şekilde bizlere gösteriyor.

Bugün Bayram Erken Kalkın Çocuklar

Barış Manço uzun yıllar 7’den 77’ye programıyla bir nesli büyüttü ve herkesin Barış Abisi oldu. Hatta sadece Türk çocuklarının değil dünya çocuklarının da Barış Abisi oldu kendisi. Birçok çocuğa mutluluk dağıttı on puanlar vererek. Pure New Media ve Huawei tarafından yapılan bu seneki 23 Nisan reklamında da, unutmadığımız abimizin “Bugün Bayram” şarkısı programa geçmişte konuk olan çocuklar ve Barış Manço’nun oğlu tarafından yeniden seslendirildi.

Videonun ilk yarısında gösterilen kişilerin kim olduğunu bilmiyoruz ve sadece şarkının seslendirildiğini anlıyoruz. Fakat nakaratla birlikte son yarıya girince aslında o kişilerin Barış Abi’nin eski konukları olduğunu anlıyoruz. Ayrıca Huawei uzunca bir süredir telefonlarında Leica lens kullandığı için iPhone gibi iletişimini telefon üzerinden yapıyor. Bu reklamda bu yüzden Huawei P20 Pro ile çekilmiş.

Bugün bayram herkesin, çocukken yolunun kesiştiği bir şarkı. O yüzden reklamı izlerken kafalarımız istemsizce sağa doğru ay diyerek minnoşluk derecesine geliyor. Zaten reklam sosyal medyada da büyük bir ilgi gördü. İnsanları güzel bir şekilde geçmişe götürdüler gerçekten.

Künye:
Reklam Ajansı: Pure New Media
Yaratıcı Yönetmen: Öncü Doğu Gürsoy
Yaratıcı Stratejist: Oğulcan Türe
Yaratıcı Ekip: Mehmet Ali Kanbur, Serhat Yılmaz
Müşteri İlişkileri: Ceyda Şimşek, Hakan Yıldırım
Yönetmen: İlker Canikligil
Müzik prodüksyon: 25m2
Prodüksiyon: Pure Stüdyo – Can Ayanoğlu, Kadir Tunç
Sosyal Medya Ekibi: Osman Aydın, Sinem Doğan, Alperen Sözen
Reklam Veren: Huawei Türkiye
Pazarlama Direktörü: Tayfun Söğütlü
Pazarlama Müdürü: Belemir Özkırım
Halkla İlişkiler Müdürü: Bengi Güven
İçerik Uzmanı: Naz Gürpınar

Görsel: YouTube