Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukların NFT’ye Dönüşen Eserleri Başka Çocukların Fırsatı Oluyor

Çocukların NFT’ye Dönüşen Eserleri Başka Çocukların Fırsatı Oluyor

reeder, 23 Nisan vesilesiyle gerçekleştirdiği kampanyada gelirini TEGV'e bağışlamak amacıyla çocukların eserlerini NFT’ye dönüştürüyor.

Yerli üretim tablet, cep telefonu ve giyilebilir teknolojilerle Türkiye’nin teknoloji markası olan reeder, bir çocuğun hayali diğerinin fırsatı olsun mottosuyla çocukların hayallerindeki teknolojiyi görünür kılmak için bir kampanya gerçekleştiriyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlatılan proje ile çocukların resmettikleri eserler birer NFT’ye dönüşüyor.

23 Nisan vesilesiyle gerçekleştirilen proje kapsamında reeder’ın Samsun’da bulunan fabrikasında çalışanların çocukları ebeveynlerinin yerine geçiyor ve hayallerindeki teknolojiyi resimleştiriyor. “Geleceğin Adı Çocuk” diyen reeder, bu resimleri bir NFT pazar yeri olan Rarible platformu üzerinden açık artırmaya çıkarıyor.

reeder açık artırmaya çıkan NFT’lerden elde edilen geliri TEGV’e bağışlayacak

6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek açık artırma ile birlikte daha fazla çocuğun eğitimine katkıda bulunmak için adım atılıyor. Teknolojiyi herkes için eşit oranda erişilebilir kılmayı hedefleyen projede açık artırmaya çıkarılacak ürünlerden elde edilecek gelirler Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlanacak. Bu sayede çocuklar yapmış oldukları eserlerle akranlarına destek olacak.

reeder’ın kurucu ortağı Sezen Sungur Saral, Türkiye’nin önde gelen yerli teknoloji üreticilerinden biri olarak teknolojiyi daha fazla kişiye erişilebilir kılmak istediklerini ifade ediyor. Güzel bir geleceğin çocukların gözlerindeki ışıkla ve hayal güçleriyle geleceğine inandıklarını belirten Saral, marka olarak çocuklara ve gençlere katkı sağlayabilmenin kendileri için en önemli öncelik olduğuna vurgu yapıyor.

Proje sayesinde ileri teknolojiyi ve sanat yaklaşımlarının çocuklar ve gençler arasında daha çok yaygınlaştırılması hedefleniyor. Markanın misyonuna yakışan sosyal proje ile birlikte bir çocuğun hayali başka bir çocuk için umut oluyor.

Görsel: YouTube