Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Emrah Ablak

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Emrah Ablak

Bigumigu ve ATÖLYE'nin iş birliği ile doğan etkinlik serisinde çizer Emrah Ablak'ı ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu Ocak ayında fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. İlk buluşmamızda Fractal İstanbul ile kendinden söz ettiren Tarık Tolunay konuğumuz olmuştu. İkinci buluşmamızda ise yüksek çözünürlüklü video eserleri ve Oddviz kolektifi olarak ürettikleriyle kendinden söz ettiren Erdal İnci‘yi ağırladık. Üçüncü buluşmamızda hayatını, bilimi, felsefeyi, popüler kültürü birer veri bankasına dönüştürüp görselleştirmeler yapan Deniz Cem Önduygu ile beraberdik. Mayıs ayında ise geleneksel tekniğini Instagram’da mecraya özgün bir dil yakalarak sunduğu Karikafilm serisiyle Emrah Ablak’ı ağırlayacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın 4. buluşması 8 Mayıs’ta!

Çizer ve karikatürist Emrah Ablak, mizah dergileri tarihimizin büyük bir kısmında varlık göstermiş bir isim. Yakın geçmişte çizdiği dergiler arasında Lemanyak, Lombak, Kemik, Penguen, Hortlak yer alıyor. Daha geriye gidince liste uzuyor tabii. Emrah Ablak, geleneksel disiplinini ve tekniğini kullanarak günümüzde çok farklı mecralarda yeni kullanımlar yaratıyor. Instagram hesabında doğan Karikafilm de bunun en iyi örneği. Kendi çizgisini kullanarak yeni bir dil yakalamayı başardı. Zaman içerisinde takipçi sayısı katlanarak artarken şu anda 121 bin kişi takip ediyor.

Türk müziklerine yaptığı çalışmalarla başlayan Karikafilm şu anda popüler kültür, müzik, telefon şakaları gibi çok farklı konulara değiniyor. Kare kare ilerleyen hikayeler çizgi romanın dilini korurken Instagram başta olmak üzere yarattığı etkiyle mevcut teknikleri farklı kullanarak yeni bir şeyler yaratmayı başarıyor.

8 Mayıs Salı günü ATÖLYE‘de gerçekleşecek olan buluşmamızda, Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğünde Emrah Ablak ile mevcut kaynaklarla nasıl bir dil yarattığı üzerine konuşacağız. Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

View this post on Instagram

#karikafilm #işteöylebirşey #erolevgin

A post shared by Emrah Ablak (@emrahablak) on

View this post on Instagram

#karikafilm

A post shared by Emrah Ablak (@emrahablak) on