Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Tunç Topçuoğlu

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Tunç Topçuoğlu

Bigumigu ve ATÖLYE'nin iş birliği ile doğan etkinlik serisinde hikaye anlatıcı ve tasarımcı Tunç Topçuoğlu'nu ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu Ocak ayında fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Tarık Tolunay, Erdal İnci, Deniz Cem Önduygu konuğumuz oldu. Mayıs ayında da çizim yeteneğini olduğu gibi kullanıp Instagram’ın doğasıyla örtüşen serisi #karikafilm’in yaratıcısı Emrah Ablak ile beraberdik. Haziran’da ise İstanbul’da ve Amsterdam’da tasarım eğitimi alan, yerel ve küresel birçok markayla çalışan ve her mecraya özgü hikayeler üreten Tunç Topçuoğlu’nu ağırlayacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın 5. buluşması 7 Haziran’da!

Film yapımcısı ve dijital hikaye anlatıcı Tunç Topçuoğlu, üniversite yıllarından bu yana farklı araçları ve mecraları birleştirerek hikayelerini anlatabileceği alanlar yaratıyor. W+K Amsterdam’da çalışan, İstanbul’da kendi dijital ajansını kuran ve şu anda zamanının büyük bir kısmını YouTube kanalına ayıran Tunç, aynı zamanda reklam filmi yönetmenliği de yapıyor. Yazarak tasarlayan, çizerek düşünen, çekerek üreten bir isim Tunç. Hikaye anlatma kaygısı onu farklı mecralarda yeni tekniklere iterken analog ile dijital arasında bir ayrım yapmadığı için her iki dünyada da hakimiyet sahibi.

7 Haziran Perşembe günü ATÖLYE‘de gerçekleşecek olan buluşmamızda, Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğünde Tunç Topçuoğlu ile dijital dünyada hikaye yaratmak konusu ekseninde konuşacağız. Tunç’un şu ana kadar ana akıma yansımız işleri dışında uzun yıllar rafta kalmış veya pek bilinmeyen işleri üzerinden de bahsedeceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Dünya Sucuklu Yumurta Günü

Görsel: Bigumigu