Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Selime Göç

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Selime Göç

Bigumigu ve ATÖLYE'nin iş birliği ile doğan etkinlik serisinde glitch sanatçısı Selime Göç'ü ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu Ocak ayında fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Tarık Tolunay, Erdal İnci, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak konuğumuz oldu. Haziran ayında da sosyal tasarımcı, reklamcı, yönetmen ve YouTuber kimlikleriyle çok disiplinli bir yaratıcı olan Tunç Topçuoğlu ile beraberdik . Temmuz’da ise dijital bozulma ve deformasyonun küresel çatısı glitch üzerine çalışan ve eserler üreten Selime Göç’ü ağırlayacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın 6. buluşması 26 Temmuz’da!

Glitch, İngilizce kökenli olup hata, bozulma, arıza anlamına geliyor. Nintendo Entertainment System dönemlerinden de aşina olduğumuz bir durum aslında. Teknolojik ürünlerde temassızlık, kartuşun oturmaması, verinin okunamaması gibi kimi teknik sorunlar nedeniyle görüntüde meydana gelen bozulmalar, deformasyonlar glitch olarak tanımlanıyor. Oyun kartlarını çıkarıp üfleyerek çektiğimiz “kafa ayarı” çözerdi zamanında bu bozulmaları. Seneler içinde bu analog bozulmalar, tamamen dijital şekilde de vuku bulmaya başladı. Günümüzde glitch, bu görsel dilin çatısı olarak tanımlanıyor ve altında pixel sorting, data mosh gibi farklı alt gruplara ayrılıyor. Glitch’in tanımı ve alanı zaman içerisinde genişledi, farklı bağlamlara dokunmaya başladı ve bir sanat formu olarak da kendini göstermeye başladı.

Wanna dance?

A post shared by (@gochevas) on

Eskişehir merkezli Selime Göç, glitch üzerine çalışan bir sanatçı ve akademisyen. Gochevas mahlasıyla üretimine devam eden Selime, yüksek lisans tezini de glitch sanatı üzerine yazdı. Hem bir sanat formu olarak hem de bozulmanın yarattığı yeni bir dil olarak glitch üzerine sohbet edeceğiz. 26 Temmuz Perşembe günü ATÖLYE‘de gerçekleşecek olan buluşmamızda, Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğünde glitch’e tarihsel, akademik ve sanatsal boyutlarıyla yaklaşacağız.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

goruntu gidip geliyordu

A post shared by (@gochevas) on

A post shared by ♻ (@gochevas) on

Görsel: Bigumigu