Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Gökhan Yücel

Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Gökhan Yücel

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serisinin on ikinci konuğu yaratıcı yönetmen Gökhan Yücel olacak.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz Evdeki Yaratıcılar canlı yayınlarında Atıl Aggündüz, Didem Kendik, Esra Gülmen, Ersin Han Ersin, Nurbanu Asena, Meltem Şahin, Kaan Bilaloğlu, Sayna Soleimanpour ve Mr. Besk gibi isimler konuğumuz oldu. Konuklarımızla evde geçirdikleri zaman boyunca neler yaptıklarını konuşma fırsatı yakaladık. Yeni normale geçiş ile birlikte çalışma standartlarında ne gibi değişiklikler yaşandığını konuştuk. Evdeki Yaratıcılar serisinin on ikinci konuğu Anatolian Rock Revival Project’in de kurucusu olan Gökhan Yücel olacak.

gökhan yücel

Evdeki Yaratıcılar serisinin on ikinci programı 30 Eylül’de

Gökhan, 1980 yılında İzmir’de doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Sanatları bölümünden mezun oldu. Kariyerine TBWA/İstanbul’da reklam yazarı olarak başladı. Güney Afrika’daki TBWA/HUNT LASCARIS’de John Hunt ve Tayland’daki Creative Juice/G1’da Thirasak Tanapatanakul gibi önemli yaratıcı yönetmenlerle çalışma fırsatı buldu. Yurt içinde ve yurt dışında birçok ödül kazandı. McCann İstanbul’da yaratıcı yönetmenlik yaptı. Son olarak 2009 yılında açtığı kendi ajansı Fikr’et bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Proje bazlı girişimlerine devam eden ajans yaklaşık 20 ülke için yaratıcı işler üretti ve üretmeye devam ediyor.

Gökhan, 2014 yılından beri Türkiye’nin müzikal kültürel mirasını korumaya odaklanan Anatolian Rock Revival Project adlı sanat projesinin yürütücülüğünü yapıyor. 60’lı ve 70’li yıllarda altın çağını yaşayan Türk rock müziğini yeniden canlandırma çalışıyor. Ayrıca; çizgi roman, kısa film, bilgisayar oyunu gibi farklı disiplinlerde yaratıcı işler üretiyor. Twitter’da yaptığı dosyacılık serilerinde ilgi çekici konulara değiniyor.

Bigumigu ve ATÖLYE Instagram hesaplarından canlı yayın

30 Eylül Çarşamba günü saat 20:00’de Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile Gökhan Yücel canlı yayında bir araya gelecek. Gökhan’ın salgın döneminde uğraştığı işler, karantina zamanı ve sonrasındaki üretim süreci gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleşecek. Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşecek olan etkinliği Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından takip edebilirsiniz.

Ethem Onur Bilgiç’ten Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ne Adanmış Posterler

 

Görsel: ATÖLYE