Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Neden mi A101? E Ucuuuz

Neden mi A101? E Ucuuuz

A101'in yeni reklam serisi "E, Ucuz"da hedef kitlesine uygun bir şekilde teyzelerden amcalara, gençlerden Çinlilere herkes filmde.

Süpermarkete girdiğinizde hep düşündüğünüzden fazlasını mı alıyorsunuz? Mesela ihtiyacınız olan bir diş macunudur sadece ama gezerken o alışveriş arabası dolar enginlere sığmaz taşar değil mi? Bir bakmışsınız aslında siz de olmasına rağmen 5 paket daha peçete almışsınız. Neden böyle oluyoruz? Neden markete girince bir anda zihnimiz o rafların arasında uzay boşluğundaymış gibi salınıyor? Her markette neden böyle bilemem ama Concept’in yaratıcı süreçlerini üstlendiği yeni A101 reklamlarında en azından kendini A101’de kaybedenlerin nedenini bilebilirim. E, çünkü, ucuz da ondan. Ben demiyorum, marka ve ajans diyor.

Çin’den, Mahalleden, Her Yerden Gelin! E, Ucuz Sonuçta

Yaratıcı sürecini Concept’in üstlendiği filmlerin yönetmen koltuğunda ise Sedat Dündar ve Umut Dizdar oturuyor. Reklam serisinde 4 farklı reklam görüyoruz. Hepsi izlerken gülümsetmeyi başarıyor. Kahkaha attırmıyor ama gülümsemek de güzel bir eylemdir sonuçta. Bir reklamında A101’de karşılaşan eski sevgilileri, gözü Birşah’tan başkasını görmeyen ve eski sevgilisini tanımayan genç adamın hikayesini görüyoruz. Eski kız arkadaşı “Birşah kim” diye bir afallıyor ama arkasını döndüğünde A101’deki raflarca Birşah’ı görüyor. Ya da mahallemizin tonton teyzesi bir peçete alacağım diyip tüm rafı boşaltıp geliyor kasaya. Ya da ucuzluğunu duyan Çinliler kalkıp Çin’den geliyorlar A101’e.

7000 marketiyle neredeyse her sokakta bulunan A101, “E ucuz” çatısı altındaki filmleriyle evlere eğlenceli bir şekilde konuk oluyor. Farklı mekanlarda geçen birbirinden eğlenceli hikayeler son dönemin parlayan yıldızlarından Feyyaz Yiğit’in sesiyle hayat buluyor. Feyyaz’ın kendine has sesiy anlatımı güçlendirmiş. 

A101 fiyat uygunluğunu esprili bir dille harmanlamayı başarmış. Ama siz yine de eski sevgilinizle Birşah rafının önünde karşılaşırsanız gözleriniz biraz etrafı da görsün. Eski sevgili var, eski sevgili var.

Künye:
Reklamveren: A101
Reklamveren Yetkilileri: Erhan Bostan, Cem Maltaş, Yeliz Yahşi, Aslıhan Öztekin, Elif Barış, Eren Erdurur
Reklam Ajansı: Concept
Yaratıcı Yönetmen: Kerem Özkut
Yaratıcı Grup Başkanı : Sedat Dündar, Umut Dizdar
Yaratıcı Ekip: Emin Serkan Gültekin, Ersel Hıra, Elvin Tür, Mustafa Mert Güler, Kübra Demirkaya, Elif Melike Setenci, Uğur Akdemir, Aslıhan Tüdeş, Erkan Armutçu, Iris
Marka Grup Direktörü : Özge Öncül
Marka Ekibi: Çisil Akoğul, Büşra Gülal, Emre Çırganiş
Ajans Prodüktörleri: Mert Turan, Hilal Kınalıada, Canan Polat
Yönetmen: Sedat Dündar, Umut Dizdar
Kullanılan Mecralar :  TV, Sinema, Radyo, Basın, Dijital, Outdoor

Görsel: Vimeo