Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
A101’de Trajedi Yok, Ucuzluk Var!

A101’de Trajedi Yok, Ucuzluk Var!

A101 reklamlarında içli bir dış ses, 7’den 70’e herkesin karşısına çıkarak market alışverişini trajik hale getirmeye çalışıyor.

Marketlerde gezerken insan allak bullak oluyor. Eskiden pazar da bu kültür vardı. Önce tüm pazar gezilir, ürünler tanınır, fiyat performansa bakılır ve sonrasında ikinci turda alışverişe başlanırdı. Artık marketler bu vaziyette. Aklımızda deli sorular, elimizde alışveriş listeleri ve alışveriş arabaları marketlerin içerisinde uzayda salınır gibi dolanıyoruz. A101 ve ajansı Concept de bu konudan son zamanlardaki reklam kampanyalarıyla güzel bir şekilde yararlanıyorlar.

Üzülme Dış Ses, A101 Hep Ucuz!

A101 ucuzluk iletişimine 8000 market kampanyasıyla, kaldığı yerden devam ediyor. Filmlere dahil olan içli bir dış ses; bebek bezi alışverişine çıkan anne ve çocuklarından işten dönen beyaz yakalı çifte, 7’den 70’e herkesin karşısına çıkarak market alışverişini trajik hale getirmeye çalışıyor. Müşterilerin cevabı gecikmiyor. Ucuzluğu, yakınlığı ve kalitesiyle tercihleri dün, bugün, yarın hep A101’den yana oluyor. Dış sese ise “E Ucuz” kampanyasından hatırladığımız Feyyaz Yiğit hayat veriyor. Yönetmen koltuğunda ise Sedat Dündar ve Umut Dizdar var.

Reklamların birinde içli dış ses anneye sesleniyor, yanındaki iki çocuğuyla birlikte perişan olduğunu belirtirken anne “hayır” diyor. A101’in 8000 marketi varken gitmeyen pişman. Bir diğerindeyse gençler yakın planda hüzünlü gösterilirken dış ses “vah hallerine” diyor. Planda uzaklaşınca da gençlerin her şeyi aldığı görülüyor. Böyle böyle 5 reklam filmi yayınlamış marka ve ajansı.

Reklamların mantığı ve kurgulanışı yine eğlenceli olmuş. Concept, markanın “harca harca bitmez” söylemini gerçekten eğlenceli ters köşelerle farklı açılardan ele alıyor.

Künye:
Reklamveren: A101
Reklamveren Yetkilileri: Erhan Bostan, Cem Maltaş, Cüneyt Şahin, Yeliz Yahşi Bilgiç, Aslıhan Öztekin, Elif Barış, Eren Erdurur
Reklam Ajansı: Concept
Baş Yönetici: Kerem Özkut
Yaratıcı Yönetmen : Sedat Dündar, Umut Dizdar
Yaratıcı Ekip: Elif Melike Setenci, Emin Serkan Gültekin, Ersel Hıra, Mustafa Mert Güler, Uğur Akdemir, Aslıhan Tüdeş, Iris
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Barış Alemdar
Müşteri İlişkileri: Güliz Özmenay, Çisil Akoğul Gültekin, Büşra Gülal, Emre Çırganiş
Strateji Ekibi: Tuğay Güven, İpek Kardeşler
Ajans Yapımcıları: Mert Turan, Hilal Kınalıada, Canan Polat
Yönetmen: Sedat Dündar, Umut Dizdar
Kullanılan Mecralar :  TV, Sinema, Radyo, Basın, Dijital, Outdoor

Görsel: Vimeo