Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinliğin Ardından: Yeni Yaratıcılar – Emrah Ablak

Etkinliğin Ardından: Yeni Yaratıcılar – Emrah Ablak

Bigumigu ve ATÖLYE iş birliğiyle başlayan Yeni Yaratıcılar'ın dördüncü buluşmasında karikafilm içerikleriyle yeni bir bilinirlik kazanan Emrah Ablak ile birlikteydik.

Kendi alanında ufuk açıcı çalışmalar yapan, sanatı ve teknolojiyi farklı bir gözle bir araya getiren yaratıcıları keşfetmekten ve bu yetenekleri okurlarımızla tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu heyecanımızı 8 Mayıs’ta ATÖLYE‘de gerçekleştirdiğimiz Yeni Yaratıcılar’ın dördüncü etkinliğiyle de fiziksel bir alana taşımaya devam ediyoruz. Bigumigu kurucularından Yalçın Pembecioğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğimizin konuğu Instagram hesabındaki karikafilm serisiyle geleneksel tekniği yepyeni bir mecraya uygulayan Emrah Ablak idi. Emrah ile yaratıcılık, kendi hayatındaki kırılma anları ve üretme dinamikleri üzerine konuştuk.

Analog teknikle dijitalde özgün içerikler

Emrah Ablak, Sivas’ta doğması ve Andolu’yu geze geze İstanbul’a uzanan hikayesinde karikatür, mizah ve yaratıcılık kavramları üzerinden bir yol çiziyor. Üniversitede dilediği bölümü okumaması, farklı sosyokültürel yapıların içine girip gözlem yapabilmesi ve farklı bakış açısı da ürettiği işlerdeki zenginliğin tabanını oluşturuyor. Instagram hesabındaki Karikafilm serisi de mevcut tekniğini, çizimi kullanarak yine analog araçlarla yarattığı dijitale özgü bir içerik şekli. Bu haliyle de yeni olanın peşinden giderken sadece Emrah’ın yapabileceği, her noktasında kendinden bir parça kattığı işlere imza atıyor.

Etkinliğe katılanlar Emrah Ablak’ın hikayesini, düşünce yapısını ve üretim sürecini öğrenme fırsatı yakaladı. Etkinliğin sonunda ise katılımcılar Emrah Ablak’la tanışıp soru sorarak fikirlerini paylaştı, imza aldı. Bir sonraki Yeni Yaratıcılar etkinliğinde Tunç Topçuoğlu’nu ağırlayacağız. Yeni etkinlikler ve duyurular için bizi takip edin.

Görsel: Bigumigu