Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havaş Değil Havas

Havaş Değil Havas

Havas İstanbul, “Olacak Ş Değil” kampanyasıyla bir harf karmaşasından dolayı yaşadığı duruma isyan ediyor.

Çizer ve karikatürist Emrah Ablak’ı yer aldığı Lemanyak, Lombak, Kemik, Penguen, Hortlak gibi mizah dergilerinden ve Karikafilm serisinden biliyoruz. Daha önce Yeni Yaratıcılar serimizde de ağırladığımız karikatürist, Karikafilm serisi ile çizimi kullanarak analog araçlarla dijitale özgü içerikler yaratıyor. Geleneksel disiplini ve tekniği kendine özgü bir formatta dijitale taşıyan sanatçı kendi çizgisini kullanarak kimi zaman unutulmaz Türk müziklerini ve filmlerini kimi zaman ise geçmiş günlerden özgün hikayeleri bu seride bir araya getiriyor.

Ufak bir noktadan kaynaklanan isyan

Sanatçının #karikafilm etiketiyle paylaştığı işlerin yarattığı atmosfer akıcı ve yaratıcı bir içeriğe sahip. Emrah Ablak’ın çizgilerini Coşkun Sabah’ın sesiyle buluşturan Havas İstanbul ise sürekli muzdarip olduğu bir konuya esprili bir yaklaşım getiriyor.

Başarılı reklam ajanslarından Havas İstanbul, bir harf karışıklığı sebebiyle bir taşıma şirketi olan HAVAŞ ile (Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş.) karıştırılıyor. Ufacık bir noktanın yarattığı kargaşanın sonuçlarından muzdarip olan ajans bu durumundan artık bunalmış olacak ki isyanını Emrah Ablak’ın yarattığı Karikafilm işiyle gösteriyor.

Coşkun Sabah’ın seslendirdiği “Havaş değil Havas” şarkısıyla sitemini duyuran ajans “Çok büyütülecek bi ş değil ama, Coşkun Sabah ve Emrah Ablak bile duruma isyan etti sonunda… Lütfen, biraz dikkat, biraz özen.” sözleriyle haklı serzenişini dile getiriyor.

Künye

Ajans: Havas İstanbul
Çizim: Emrah Ablak
Müzik: Magicpost Prodüksiyon
Ses: Coşkun Sabah

Görsel: YouTube