Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekâ Sanatçılarına Özel Klavye: ArtBoard CX-1 

Yapay Zekâ Sanatçılarına Özel Klavye: ArtBoard CX-1 

Havas CX İstanbul, yaratıcı süreçte yapay zekâ kullananlar için “ArtBoard CX-1” isimli klavyeyi tasarladı.

Havas CX İstanbul ekibine göre yapay zekâ çağı başlamış olmasına rağmen, günümüz araçları bu devrime henüz hazır değil. Ekip yaptıkları açıklamada; piyasadaki çoğu klavyenin yaratıcı çalışmalar için tasarlanmadığını ve genellikle karmaşık olmayan, 9-5 iş akışları için icat edildilklerini vurguluyor. Bu standart klavyelerin yerine sanatçıların tarzlarını ve kişiliklerini ön plana çıkaran, hızlı ve yenilikçi bir deneyim sunmak istediklerini belirtiyor.

“Sanatçıların üretkenliğini artırmayı hedefliyoruz.”

Ekinin açıklamalarında şu ifadeler yer alıyor: “Tarih boyunca sanatın evrimi, insanlık tarihinin en önemli dönüm noktaları oldu. Sanatın bugün geldiği noktada AI tasarım araçlarını kullanarak, büyüleyici eserleri “prompt” yazma mühendisliği ile birleştirerek üretiyoruz. Ancak QWERTY klavyeler ile çalışıyoruz.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@havascxistanbul’in paylaştığı bir gönderi

Havas CX İstanbul, bu açıklamaların ardından özelleştirilebilir mekanik klavyelere değinerek ArtBoard CX-1’ı neden tasarladıklarını açıklıyor:: “Mekanik klavyeler, dokunma ve ses duyularına hitap etmelerinin yanı sıra; tuşların, renklerin, tuş düzeni ve kısayolların kişiselleştirilebilir olması ile kişiye özel bir deneyim sunmayı amaçlıyor, adeta bir sanatçının paletini oluşturuyorlar. ArtBoard CX-1 ile bu tasarım deneyimini çağın hızına uygun hale getirerek, modern sanatçıların üretkenliğini artırmayı hedefliyoruz.”

“Yaratıcılığın derinliklerini keşfedin”

Klavye için hazırlanan internet sitesinde; yüksek performans ve ışık hızında kablosuz bağlantı özellikleri vurgulanıyor. CX-1, Stellar Black ve Sirius White olmak üzere iki ana renk paletiyle sunuluyor.

Aluminum Shield isimli gövdesi onu herhangi bir klavyeden daha dayanıklı hale getiriyor. Suya ve toza karşı da dayanıklı.

Tuş takımı kullanıcının çalışma tarzınıza göre düzenlenebiliyor. Klavyenin yan tarafına kullanıcının (sanatçının) adı/imzası eklenebiliyor.

Ürünün internet sitesinde; yapay zekâ sanatçılarının ayrı bir paleti olduğundan ve günümüz sanatçıları renkler yerine kelimelerle resim yaptığı vurgulanıyor. Dolayısıyla kullanıcı, sanatıyla eşleşen anahtar kelimelerle bir tuş takımı ön ayarı oluşturarak tarzınızı yansıtabiliyor. Klavyenin en önemli özelliklerinden biri de tek tuş sayesinde konuşarak prompt yaratabilmek. Bu tuşun adı da “imagine”.

Havas CX İstanbul, dijital sanat meraklılarını bu ürünü desteklemeleri için internet sitesine davet ediyor.

Görsel: ArtBoard CX-1