Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klavye ile Yazılmış Metinleri El Yazısına Dönüştüren Araç: Calligrapher.ai

Klavye ile Yazılmış Metinleri El Yazısına Dönüştüren Araç: Calligrapher.ai

Calligrapher.ai, klavye ile yazılan metinleri tıpkı insan eliyle yazılmış gibi duran farklı stillerde el yazısı metinlere dönüştürüyor.

Yapay zeka; tasarım, animasyon, moda ve reklam dahil tüm yaratıcı alanlarda etkili olmaya başladı. Bu konuda öngörülerinizi geliştirmek için Özgür Alaz’ın ChatGPT, Esasen Neleri Değiştirecek? Hangi Fırsatlara Kapı Açacak? başlıklı yazısına göz atabilirsiniz. Bu haberimizin konusu ise Calligrapher.ai isimli çevrim içi araç.

Calligrapher.ai, ücretsiz ve oldukça kullanımı kolay bir araç. JavaScript ve yapay sinir ağları kullanılarak yaratılan bu araç, klavye ile girdiğiniz bir metni el yazısına dönüştürüyor. Kullanıcı; hız, okunaklılık ve çizgi kalınlığı ayarlarını kontrol edebiliyor. 9 farklı yazı stili arasından da seçim yapabiliyor.

Aracı başka uygulamalara uyarlamak mümkün

Peki ama algoritma, el yazısını neye dayanarak üretiyor? Bu soruyu kabaca şöyle cevaplayabiliriz: İstatistiksel olarak ne ağır basıyorsa ona göre davranıyor. Yinelemeli sinir ağı (Recurrent neural network /RNN), ağırlıkta olan verinin ne olduğunu belirlemek için 221 kişinin el yazısı örneklerini içeren IAM On-Line Handwriting Database’den (IAM Çevrimiçi El Yazısı Veritabanı) yararlanıyor.

Ne yazık ki, şu anda Calligrapher.ai, kullanılan veritabanı nedeniyle sadece İngilizce ile uyumlu. Kullanıcılar diğer dillerde el yazısı üretme konusunda sorun bildirmişler. Ben de “ö” ve “ı” kullanarak yazdığım sözcükleri tam olarak el yazısına dönüştüremediğini fark ettim.

Bu çevrim içi araç, makine öğrenimi araştırmacısı Sean Vasquez tarafından yaratılmış. Vasquez, Alex Graves tarafından 2013 yılında DeepMind’da yapılan bir araştırmadan yararlanmış. Aslında, bu aracın oluşturulması birkaç yıl önceye dayanıyor. Ancak Hacker News, Ars Technica gibi kaynaklarda bu yıl çokça kendisinden söz ettirdi ve yeniden popüler oldu. Vasquez, 2018’de temel kodu GitHub’a bile yüklemiş. Böylece tasarımcılar aracı diğer uygulamalara uyarlayabiliyor.

Görsel: Calligrapher.ai