Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gün Işığını Taklit Eden 3 Boyutlu Dev Çörekler

Gün Işığını Taklit Eden 3 Boyutlu Dev Çörekler

Krispy Kreme UK, Ocak ayında günde ortalama iki saatten az güneş ışığı alan bir yer olan Salford'a suni güneş ışığı yayan üç boyutlu donutlardan oluşan dev bir açık hava reklam panosu yerleştirdi.

Geleneksel yeni yıl kampanyaları ve onları takip eden Super Bowl, Avustralya Açık Tenis Turnuvası gibi spor etkinliklerine yönelik kampanyalara son dönemde, içinde bulunduğumuz mevsim koşullarının etkisiyle peşi sıra halet-i ruhiye kampanyaları ekleniyor. Özellikle pandemi sonrası dönemde neredeyse tüm trend raporlarının işaret ettiği üzere mental sağlık hem tüketiciler hem de markalar açısından son derece sıcak bir konu. Yakın zamanda Solgar, güneş ışığının depresyona etkisi nedeniyle İngiltere’de çeşitli noktalara suni güneş ışığı vererek serotonin seviyesini artıran reklam panoları yerleştirmişti. Bir diğer kampanya da yine güneş ışığı konusunda dezavantajlı bir coğrafya olan İngiltere’den.

Krispy Kreme UK, Ocak ayında günde ortalama iki saatten az güneş ışığı alan bir yer olan Salford’a dev donutlar şeklinde suni güneş ışığı yayan üç boyutlu bir açık hava reklam panosu yerleştirdi. Şirket kampanya öncesinde 2 bin kişi arasında bir anket düzenledi. Anket sonuçlarına göre her 5 İngiliz’den biri Ocak ayında günlük olarak 15 dakikadan fazla güneş görmediğini; yüzde 56’sının ise doğrudan güneş ışığına maruz kalmanın morallerini düzelttiğini ifade etti.

Anket ayrıca, ortalama bir kişinin kışın dışarıda günde bir saatten biraz daha az zaman geçirdiğini ve çoğu katılımcının günde yaklaşık olarak 44 dakika doğrudan güneş ışığı almayı başarabildiğini ortaya koydu. Bu veriler üzerine SADvert adlı kampanyayı kurgulayan Krispy Kreme UK, hazırladığı 3 boyutlu reklam panosunu günde ortalama iki saatten az güneş ışığı alan Salford’daki Chapel Caddesi ile New Bailey Caddesi arasına yerleştirdi.

Işık terapisi lambaları olarak tanımlanan özel SAD (Seasonal Affective Disorder / Mevsimsel Depresyon) aydınlatmaları kullanılan dev reklam panosu bir düğme ile aktif hale getirilebiliyor. Yoldan geçenler, düğmeye basarak etkinleştirdikleri panonun önüne geçerek güneş ışığı alabiliyorlar.

Krispy Kreme İngiltere ve İrlanda Baş Pazarlama Sorumlusu Emma Colquhoun kampanyayı “Gün Işığı ve Çörekler? Paylaşmaktan mutluluk duyduğumuz neşeli bir kombinasyon.” şeklinde tanımlıyor. Işık yayan dev donutlardan oluşan üç boyutlu açık hava reklam panosu aynı zamanda markanın yeni düşük kalorili ürünlerini de tanıtıyor. Krispy Kreme’nin yalnızca 195 kalorilik çöreklerinin bu ışık saçan lansmanı, VCCP Media‘nın yanı sıra Open Outdoor ve Clear Channel UK‘nin desteğiyle hazırlandı.

Görseller: Twitter, Youtube