Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Melanoma Dedektörü Mayo

Melanoma Dedektörü Mayo

Melanoma Canada, Cilt Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında erken teşhise yardımcı olmak amacıyla tasarlanan özel plaj giysisini tanıttı.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Melanoma Canada, Cilt Kanseri (Melanoma) Farkındalık Ayı olarak bilinen Mayıs ayı için hazırladığı bilinçlendirme kampanyasıyla birlikte erken melanoma teşhisine yardımcı olmak amacıyla tasarlanan özel plaj giysisini tanıttı. Cilt kanserinin potansiyel göstergeleri olarak sayılan cilt lekelerinin çapı, büyüme hızı, rengi ve asimetri durumunun tasarımına taşındığı ‘Self-Assessment Suit” adlı tek parça mayo ile hastalığın belirtileriyle ilgili farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Melanoma Canada’nın verilerine göre ülkede her yıl 80 bini aşkın insana cilt kanseri teşhisi konuyor. Bilhassa 15-29 yaş arasındaki genç yetişkinlerde sıkça rastlanan bu kanser türünün teşhis oranı son dönemde yüzde 3 oranında artmış durumda. Pandemi sırasında yüzde 25 oranında daha az biyopsi yapılması da, ülkedeki ileri evre teşhislerin sayısını arttırmış. Güneş ya da yapay kaynaklardan gelen UV radyasyonuna maruz kalınmasıyla ortaya çıkan hastalık, birçok kanser türünün aksine gözle görülerek teşhis edilebiliyor.

Diğer türlerinde olduğu gibi cilt kanserinde de erken teşhisin önemini vurgulayan Melanoma Canada, hem erkek hem kadınlar için tasarlanan mayo ile algıda seçicilik yaratarak insanların dikkatini cilt lekelerine çekmeye çalışıyor. Kreatif ajans No Fixed Address tarafından hazırlanan yaklaşık 1 dakikalık 90’lar görünümlü, retro esintili bir video ile tanıtılan ‘Self-Assessment Suit’, Mayıs ayı boyunca OOH kampanyası olarak ülkenin çeşitli noktalarında yerini alacak.

Görseller: Instagram, Youtube