Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneşe Maruz Kaldığında Görünür Olan Cilt Kanseri Farkındalık Posterleri

Güneşe Maruz Kaldığında Görünür Olan Cilt Kanseri Farkındalık Posterleri

Melanoma UK için Leith tarafından hazırlanan cilt kanseri farkındalık posterleri, güneşe maruz kaldıklarında görünür oluyorlar.

Cilt kanseri farkındalığı, oldukça yaratıcı kampanyalara ve yeniliklere sahne olan bir tema. Sadece gölgedeyken bağlanılabilen internetle cilt kanserine karşı korunma kampanyası, Yves Behar ve L’Oréal’in aşırı güneş ışığına karşı uyaran UV sensörü en çok aklımıza kazınanlar arasında. Soltan’ın, ebeveynleri güneş ışınlarının kalıcı zararlarına karşı uyarmak amacıyla hazırladığı dövmeli çocuk fotoğrafları, akıllı telefonla cilt sağlığı kontrolü için tasarlanan At Skin adlı araç da dikkat çekici projeler arasındaydı. Yaratıcı ajans ​​Leith’in, Melanoma UK için hazırladığı cilt kanseri farkındalık posterleri akıllıca tasarlanmış işlerden.

Güneş kremiyle basılan ilanlar

İngiltere son yılların en zorlu sıcak hava dalgalarından birine maruz kalmış durumda. Sıcaklıklar yükseldikçe sürekli artan cilt kanseri riski de sıkça gündeme geliyor. Kar amacı gütmeyen kuruluş Melanoma UK’ye göre, ülkede yılda yaklaşık 16.000 kişiye bu hastalık teşhis ediliyor ve bu da onu ülkedeki en yaygın beşinci kanser türü yapıyor. Tüm melanom tanılarının %86’sı, UV ışınlarına aşırı maruz kalmaktan kaçınarak önlenebilecekken bu durumun önüne geçilememesi daha da trajik bir durum olarak karşılanıyor.

Bu acil mesajı iletmek için kuruluş, ultraviyole ışınlarının tehlikelerini ortaya çıkaran benzersiz bir kampanya geliştirmek istemiş ve Leith ile iş birliği yapmış. Böylece güneş kremi baskılı posterler ortaya çıkmış.

Uyarılar, güneş ışınlarıyla etkileşime girip yandıkça renk değiştiren özel UV kağıdına güneş kremiyle basılmış. Posterler güneşe maruz kaldığında, üzerlerindeki uyarı mesajları görünüyor oluyor ve bu mesajlarla yoldan geçenler bilinçlendirilmiş oluyor.

Bu iş ilginizi çektiyse, şu habere de göz atmak isteyebilirsiniz.

Görsel: Leith