Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mozart ve Magnum’un Ortak Noktası

Mozart ve Magnum’un Ortak Noktası

Magnum, dondurma sevgisiyle ünlü Mozart'ın 25. senfonisine yeni bir yorum getirdi.

6 yaşındayken kraliyet ailesine konser veriyor, 8 yaşında ilk senfonisini yazıyordu. Bu cümlenin öznesi klasik müzik dehası Amadeus Mozart’tan başkası olamaz elbette. 36 yıllık kısacık ömründe 600’den fazla esere imza atan Mozart’ın adı, dahil olduğu müzik türü gibi tam bir klasik. “Bir klasikten diğerine övgü” sloganıyla yayınlanan Magnum’un yeni reklam filmi, dondurma sevgisiyle ünlü büyük besteciyi onurlandırıyor.

Mozart’ın Magnum ile olmasa bile dondurmayla güçlü bir bağlantısı var. Babasına yazdığı 3 Temmuz 1778 tarihli Paris mektubunda, başarılı bir performanstan sonra dondurma yemeye gittiğini yazar. “Tutkusu ve sürekli kendini yenileme arzusuyla Mozart bugün ideal Magnum bir elçisi olurdu.” sözleriyle Unilever DAChBeNeLux dondurma bölümü sorumlusu Christiane Haasis, çalışmanın çıkış noktasına açıklık getiriyor. Uzun süredir Uluslararası Mozart Vakfı tarafından korunan bu mektubun yakın zamanda halka açık bir sergide yer alması planlanıyor.

“Mozart by Magnum” videosunun lansmanı 29 Temmuz’da bestecinin doğum yeri olan Avusturya’daki Salzburg’da Uluslararası Mozarteum Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen bir resepsiyonda gerçekleştirildi. Video için Mozart’ın 25. Senfonisi, Pietranera-Sancho tarafından yeniden düzenlendi; Malaga Senfoni Orkestrası tarafından çalındı. Mozart’ın 17 yaşındayken yazdığı 25. Senfoni hem dramatik hem de hareketli melodisiyle döneminin alışıldık tarzının oldukça dışında kabul ediliyor. Magnum yetkilileri de 25. Senfoniyi tercih etmelerinin sebebini senfoninin bu kuraldışı tarzı olduğunu belirtiyorlar.

Künye:
Reklamveren: Unilever
Kreatif Ajans: LOLA MullenLowe, Madrid
Yönetici Kreatif Direktör: Tomás Ostiglia
Art Direktörler: Diego Vieira, Yan Graller
Metin Yazarı: German Rivera
Yapım Şirketi: Proppa (Propaganda Producciones)
Yönetmenler: Martin Werner & Ralph Karam
Animasyon: Final Frontier ve LeCube

Görseller: Magnum, Youtube.