Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dondurma Her Şeyi Sevdirir

Dondurma Her Şeyi Sevdirir

Tribal Worldwide İstanbul tarafından hazırlanan Algida'nın yeni kampanyası, markanın kalpli logosundan ilham alarak sevilmeyen şeyleri sevdiriyor.

Algida’nın kalbinden ilham alan Tribal Worldwide İstanbul,  ucunda dondurma varsa her şey sevilir diyerek “Ben Kalp XXX” adlı kampanyasını duyurdu. Hazırlanan “Ben Kalp Bamya”, “Ben Kalp Ev Ödevi” ve “Ben Kalp Odamı Toplamak” adlı renkli tasarımlar ajansa ait Instagram hesabından paylaşıldı.

Bugün dünyanın en büyük hızlı tüketim ürünleri üreten şirketi olan Unilever’in bir parçası olan Algida, dondurma ismiyle bütünleşen İtalya topraklarında doğdu. Latince soğuk anlamına gelen “algidus” kelimesinden ilham alınarak ticari bir marka adına dönüşen Algida’nın logosundaki kalbin yolculuğu, ilk fabrika yapımı İtalyan dondurmasına marka kimliği oluşturmaya çalışan Enzo Manzilli’nin aşağıdaki tasarımıyla başladı.

Çikolata ve kremayı anımsatmak amacıyla sarı ve kahverengi renklerin tercih edildiği 1950’lerin ardından 1960’ları font değişiklikleriyle karşılayan Algida, 1983 yılında renklerinden ödün vermeyerek logo tasarımını yeniledi.

On yıllar içinde düzenli olarak değişim geçiren Algida, 1998 yılında bugün de kullandığı kalpli logosunun ilk versiyonunu dondurma severlerle buluşturdu.

Künye:
Reklamveren: Algida
Ajans Başkanı ve Yönetici Yaratıcı Direktör : Arda Erdik
Ajans Başkan Yardımcısı ve Yönetici Yaratıcı Direktör: Başar Bellisan
Yaratıcı Yönetmenler: Ozan Aslan
Yaratıcı Grup Başkanı: Ege Öztayfun
Müşteri İlişkileri Grup Direktörü: Pelin Önal
Müşteri İlişkileri : Pınar Çelebi, Gülra Sağer
Medya Ajansı: PHD

Görseller: Tribal Worldwide İstanbul, Museo Del Marchio İtaliano, Instagram