Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dondurma Çubuğuyla Neler Tasarlayabilirsin?

Dondurma Çubuğuyla Neler Tasarlayabilirsin?

Algida Max ve Onaranlar Kulübü iş birliyle başlatılan "Max ile İleri Dönüşüm" projesi, çocuklar başta olmak üzere herkesi dondurma çubuklarıyla yeni objeler tasarlamaya davet ediyor.

Tükettiği ürünün ambalajını “ben bunu bir yerlerde değerlendiririm” diyerek saklayanlarımız çoktur. Hele o dondurma çubuklarını nasıl atabiliriz ki? Yazın en çok kenarda biriktirilen şeylerden biri olan bu nesnelerin nasıl değerlendirileceği konusunda artık çok hoş bir rehber var önümüzde. Onaranlar Kulübü ve Algida’nın iş birliğiyle gerçekleşen, Max ile İleri Dönüşüm projesinden bahsediyorum!

Bir dondurma çubuğu sadece bir dondurma çubuğu değildir!

Proje, 25-44 yaş aralığındaki ebeveyn kitlesine sesleniyor ve onları çocuklarıyla birlikte ileri dönüşüme davet ediyor. Sürdürülebilirlik üzerine çalışmak isteyen ve ilham arayan 16 yaş üstü herkesin de projeden faylanabileceği belirtiliyor. Amaç ileri dönüşüm konusunda farkındalığını artırma ve çocukların şimdiden ileri dönüşüm pratikleri geliştirmesi. Ebeveynler projeyi, çocuklarıyla birlikte gerçekleştirebileceği bir etkinlik veya oyun gibi değerlendirebilir. İzlenmesi gereken sürecin ise 3 aşamalı olması öneriliyor. İlk aşamada bir miktar çubuk biriktirmekten ibaret. Bu aşamada belki yakınlarınızın biriktirdiği çubukları da ekleyerek daha fazla sayıda malzemeye sahip olabilirsiniz. Ardından yaratıcılığı devreye sokup onları bir şeylere dönüştürmek ve #maxileileridönüsüm etiketi ile sosyal medyada paylaşarak başkalarına ilham vermek geliyor.

Onaranlar Kulübünün devreye girdiği noktalardan biri Fikir Kütüphanesi. Proje sayfasında, Onaranlar Kulübü’nün hazırladığı 3 adet videolu ve 3 indirilebilir olmak üzere toplamda 6 içerik yer alıyor. Bu sayede isteyen herkes, dondurma çubuklarının Onaranlar Kulübü tarafından nasıl ileri dönüştürüldüğünü izleyebiliyor ve içeriği kendi cihazına indirebiliyor. Bir başka ilham verici bölümde ise Onaranlar Kulübü gönüllü sanatçılarının çubuklarla tasarladığı objelere yer verilmiş. Bu tasarımlara buradan bakabilirsiniz. Aynı sayfada, diğer katılımcıların yaptığı işlere de yer veriliyor. Gönüllü sanatçıların isimleri şöyle sıralanıyor: Mert Dolapçıoğlu, Artemis Günebakanlı, Dilara Akbal, Fırat Neziroğlu, Uğur Acil, Burak Beceren, Ece Ağırtmış, Elif Atmaca, Salih Küçüktuna, Gökçe İrten Girgin, Bülent Gültek ve Simay Bahçıvan.

Max ile İleri Dönüşüm

Görsel: Max ile İleri Dönüşüm