Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Onaranlar Kulübü Beşiktaş’taki Kamusal Alan Dönüşüm Projesini Tamamladı

Onaranlar Kulübü Beşiktaş’taki Kamusal Alan Dönüşüm Projesini Tamamladı

Onaranlar Kulübü, Alman Deresi Yürüyüş Parkuru’ndaki basketbol sahasını ve çevresini “diyalog” temasıyla onardı; kent mobilyası tasarımları ve basketbol sahası zemin uygulaması gerçekleştirdi.

Kamusal alan çalışmaları, özellikle de basketbol sahasını sanat eserine dönüştüren yenilemeler kentlere renk katarak ses getiriyor. En son Yoğurtçu Parkı Basketbol Sahası’nın, Red Bull Half Court 2022 için Cins’in ve Mert Tugen’in sanatıyla yenilendiğini müjdelemiştik. Diğer saha yenilemelerine de buradan göz atabilirsiniz. Bu defa da Onaranlar Kulübü’nün Beşiktaş’ta gerçekleştirdiği kamusal alan çalışması var karşımızda.

Yenilenen alan 1 Ekim’de kullanıma açıldı

Onaranlar Kulübü’nün çalışması, Alman Deresi Topluluk ve Hareket Alanı Projesi kapsamında Akkök Holding iş birliği ve Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirildi. Yıllardır yürüyüş parkuru olarak kullanılan ve çeşitli spor aktivitelerinin yapıldığı parktaki basketbol sahası bu proje sayesinde onarıldı; çevresinde de diyaloğu temel alan bir yaklaşımla topluluk alanları oluşturuldu.

Parkın ziyaretçilerinin keyifli vakit geçirebileceği şekilde yeniden yorumlanan alandaki basketbol saha zemin tasarımında illüstrasyon sanatçısı Uğur Acil, topluluk alanındaki mobilya tasarımlarında ise kulübün tasarım ekibinden Kemal Atlıoğlu görev aldı. Alman Deresi Topluluk ve Hareket Alanı 2 aylık tasarım, 20 gün uygulama süresi sonunda 1 Ekim 2022 tarihinde kullanıma açıldı. İnsanların düşünce, hayal, doğa, kent, çevre ve kendileriyle olan diyaloğuna dikkat çeken bir yaklaşım ortaya koyan Onaranlar Kulübü, “iyi bir dünya için iyi bir diyalog” önermesini kamusal alanda çevre, hareket, ilham ve umut kesişiminde buluşturdu.

Onaranlar Kulübü kurucularından Ufuk Emin Akengin proje hakkınd aşu açıklamaları yaptı: “İstanbul’a ikinci kez kamusal alan projesi kazandırdığımız için çok mutluyuz. Özellikle yerel yönetim ve köklü bir holdingin projenin gerçekleşmesindeki özverisi bizleri süreç boyunca çok motive etti. Alman Deresi Topluluk ve Hareket Alanı projesinin Türkiye’de bu tarz iş birlikleri kurarak kolektif bilinçle hareket etme adına önemli bir ilham olacağını düşünüyoruz.”

Künye:

İş birliği: Akkök Holding
Proje Desteği: Beşiktaş Belediyesi
Proje Yeri: Beşiktaş – Alman Deresi Yürüyüş Parkuru
Kategori: Kamusal Alan Müdahalesi
Proje Yürütücüsü: Onaranlar Kulübü
Proje Yöneticisi: Ufuk Emin Akengin, Aytekin Gezici
Üretim ve Şantiye Yöneticisi: Cansu Gaytancıoğlu
Proje Asistanları: Hera Akçay, Mervan Önen
Kurumsal İletişim: Doğukan Güngör, Mervenaz Çiçekdiken
Mobilya Tasarımları: Kemal Atlıoğlu
Zemin Grafik Tasarımı ve Görsel İletişim: Uğur Acil
Mobilya Üretimleri: Karakalem Design
Saha Zemin Boyama: Bilgili İnşaat
Fotoğraflar: Flashbang Productions

Görsel: Onaranlar Kulübü