Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
61 Rakamının Meşhur Ettiği ATM

61 Rakamının Meşhur Ettiği ATM

ING Bank'ın, Tribal Worldwide İstanbul iş birliğiyle hazırladığı sıfır maliyetli farkındalık kampanyasının erişimi Trabzon sınırlarını aştı.

ING Bank, Tribal Worldwide İstanbul iş birliğiyle sıfır maliyetli dikkat çeken bir farkındalık kampanyası hazırladı. Şehrin her noktasında bir şekilde kendine yer bulan ve aynı zamanda şehrin plakasını oluşturan 6 ile 1 rakamları, şehir halkı tarafından banka kartlarının şifrelerinde de en çok tercih edilen ikililerden. İşlem güvenliği açısından banka müşterilerinin 61 rakamından uzak durmalarını sağlamak amacıyla ATM’de yer alan 6 ve 1 tuşları diğer rakamlara kıyasla silikleştirildi ve hemen yanlarına bir not iliştirildi: “Güvenliğiniz için Trabzon tutkunuzu şifrenize taşımamanızı, farklı rakamlar kullanmanızı öneririz.”

Notun ardından bankanın bu hareketi, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında viral oldu. Hakkında Ekşi Sözlük’te başlık açıldı. Organik olarak 9,8 milyon erişim sağlandı. Trabzon şehrinin nüfusu TÜİK’in 2021 verilerine göre 816 bin 684 kişiden oluşuyor. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre ise Trabzon’da 400’ü aşkın ATM bulunuyor. 61 rakamı basit görünen etkili bir not ile sınırları Trabzon’u aşarak bir tanesinin hayli konuşulmasını sağladı.

Görseller: Yandex, Instagram