Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneşe Karşı Bakış Açısını Değiştiren Afişler

Güneşe Karşı Bakış Açısını Değiştiren Afişler

Gün doğumu ve batımının yaydığı zararlı ışınlara dikkat çekmek isteyen Vaseline, Ogilvy Singapur iş birliğiyle güneşin kendisinin bir uyarı işaretine dönüştürüldüğü yaratıcı bir afiş çalışması hazırladı.

Varlığı o kadar fazla iyi hissetmekle ilişkili durumda ki, yokluğunda insanlar seratonin seviyesini artıracak suni yollar aramak zorunda kalıyorlar. Öte yandan küresel iklim değişikliği gezegeni ve dolayısıyla bizleri güneşe karşı daha hassas hale getirirken, zararlı etkilerinden korunmak için güneşten uzak kalmamız gereken zaman dilimi de giderek tüm güne yayılıyor. Önceden yalnızca öğlen 12 civarı zararlı ışınlardan kaçınmamız söylenirken, bugün özellikle yaz mevsiminde doğrudan güneşe maruz kalmanın tehlike yaratmadığı tek zaman dilimi olarak gün doğumları ile gün batımları kabul ediliyor.

Cilt bakım markası Vaseline ise Ogilvy Singapur imzalı yeni kampanyasıyla bunun doğru bilinen bir yanlış olduğunu iddia ediyor. Güneşin gündüz saatleri dışında sabah saat 6 ila 8 gibi erken saatlerle akşam saat 4 ila 6 arası gibi geç saatlerde de UV ışınları yaydığını belirten marka, güneşin kendisinin bizzat bir tehlike/uyarı işaretine dönüştüğü yaratıcı afiş çalışmalarıyla Taylandlıları zararlı ışınlara karşı uyarıyor.

 

Tropikal bir iklimi olan Tayland’da sıcaklıklar yıl boyu 30 °C civarında seyrediyor. Kampanya öncesinde yapılan araştırmaya göre insanların yüzde 85,7’sinin gün doğumu ve gün batımı esnasında güneşin zararsız olduğunu düşünüyor. Tayland’da çekilen gün doğumu ve gün batımı görsellerini tersine çevirerek bir reklam panosuna dönüştüren Vaseline, doğru bilinen bu yanlışla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Farklı saatlerde çekilen güneş fotoğraflarıyla UV ışınlarının yarattığı tehlikeye dikkat çekilerek gün doğumundan gün batımına kadar koruyucu güneş kremi kullanılması gerektiğine vurgu yapılıyor.

Görseller: Ogilvy, Twitter