Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Su Tesisatı Gerektirmeyen Çamaşır Makinesi ve Kurutucu

Su Tesisatı Gerektirmeyen Çamaşır Makinesi ve Kurutucu

Tesisat gerektirmeyen çamaşır makinesi Eeva, kurutma makinesi işlevini de yerine getirebiliyor; enerji ve yer tasarrufu sağlayarak karavanlar ve küçük evler için ideal bir çözüm sunuyor.

Elektriksiz, su tesisatsız, deterjansız, duş suyu gibi atık suları yeniden değerlendiren pek çok yenilikçi çamaşır makinesine ve bulaşık makinesine yer verdik. Eeva da yatak odasına karavana ya da çamaşır sepetinizin sığacağı herhangi bir yere konulabilecek küçük boyutlu; su ve enerji tasarruflu bir makine olarak bu gruptaki yerini alıyor. Başlıkta da söylediğim gibi tesisat gerektirmiyor ve 90 dakikada yıkama ve kurutma sürecini tamamlıyor. Daha önce yer verdiğimiz tesisatsız makine örneklerinden en önemli farkı da kurutma özelliği sayesinde iki ayrı işlevi tek makinede birleştirmiş olması.

Karavanda, yatak odasında ve bir çamaşır sepetinin sığabileceği her yerde kullanılabilir

Eeva çamaşırları yıkayan bir çamaşır sepeti gibi. Yaklaşık 1,07 m yüksekliğinde ve 0,61 m genişliğinde olan portatif bir yıkayıcı-kurutucu. 3-3,5 kg’a kadar çamaşır alabiliyor. Sessiz çalıştığı için çalışma odasına bile koyabilirsiniz. Kurutma sırasında sıcak nemi dahili olarak giderdiğinden odaya sıcak, nemli hava da vermiyor.

Kullanıcının 2,5 galonluk bir bidonu bir musluktan doldurup makineye koyması yeterli oluyor. Ayrıca makine çalışırken prize takılması gerekiyor. Makinenin tasarımcı ekibi, özel bir deterjan geliştirmiş ve onun kullanılmasını şart koşmuş. Tam bir yıkama/kurutma döngüsü yalnızca yaklaşık 300 Watt-saat enerji tüketiyor. Karavanla yolculuk sırasında pili çok fazla yormuyor.

tesisat gerektirmeyen çamaşır makinesi

LCD dokunmatik ekran, kullanıcının modlar arasında seçim yapmasına olanak tanıyor. Ayrıca su, enerji ve karbon emisyonu tasarrufu konusunda oldukça iddialı bir cihaz. Kullanıcının bu tasarrufu takip edebileceği ve standart bir makineyle Eeva’yı kıyaslayabileceği bir akıllı telefon uygulaması da bulunuyor.

Eeva, şu anda Indiegogo’da büyük bir başarı yakalamış durumda. Hedeflediği desteğin %7.000’ine doğru hızla ilerliyor. 60 yıkama boyunca kullanılabilir deterjanla birlikte 899 dolarla ön sipariş verilebiliyor. Teslimatların Ekim ayında gerçekleşebileceği belirtilmiş. İlk etapta yalnızca Kuzey Amerika’ya teslimat yapacaklar.

Görsel: Indiegogo