Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi

Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi

Aditya Patil, deterjan kullanmaya ihtiyaç olmadan yıkama yapan Evaque adlı bir çamaşır makinesi tasarladı.

Aditya Patil tarafından tasarlanan Evaque, banyonuzda duran kirli çamaşır sepeti kadar sade görünüme ve küçük boyutlara sahip bir çamaşır makinesi. Aynı zamanda estetik olarak da çok şık. Ancak Evaque’yi diğer çamaşır makinelerinden farklı kılan şey yalnızca minimalist görünümü değil, daha önce yer verdiğimiz Haier WasH20‘de olduğu gibi yenilikçi çamaşır temizleme teknolojisiyle donatılmış olması.

“Iyon yıkama” sistemine sahip çamaşır makinesi

“Ion Wash” (İyon yıkama) sistemine sahip olması sayesinde Evaque, çamaşırları deterjansız yıkayabiliyor. Özel bir camdan yapılmış tamburu, çamaşırlar kendisine sürtündüğünde statik elektirik üreterek çamaşırdaki kirleri çekiyor ve kiri çamaşırdan söküp etkisiz hale getiriyor. Bu özelliğiyle suyun elektriksel niteliğini yükselttiği için katı ve sıvı maddeleri daha iyi çözebiliyor. Tabii bu durum su tüketimini de düşürüyor. Evaque, standart çamaşır makinelerine oranla %20 daha az su kullanıyor.

Kapsamlı yıkama ayarları

Minimal görünümlü makinenin çamaşır türüne özel bir yıkama ayarı yokmuş gibi dursa da işin aslı öyle değil. Evaque; spor giyim, çarşaflar ve daha pek çok kapsamlı özel yıkama ayarına sahip. Kapağı yumuşak bir şekilde açılıp kapandığından herhangi bir çarpma ya da sıkışma yaşanmasına da izin vermiyor.

Hintli tasarımcı Aditya Patil, makineyi mezuniyet projesi olarak tasarlamış ve IFB Industries’e teslim etmiş. Ancak ne Patil tarafında ne de IFB tarafında tasarımın hayata geçip geçmeyeceği ile ilgili herhangi bir bilgi henüz bulunmuyor.

Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi

Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi

Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi

Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi

Deterjana Gerek Duymayan Çamaşır Makinesi

Görsel: Behance/AdityaPatil