Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Meltem Şahin

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Meltem Şahin

Yeni Yaratıcılar'ın 10. buluşmasında artırılmış gerçeklikle geleneksel sanatları buluşturan tasarımcı ve sanatçı Meltem Şahin'i ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu Ocak ayında fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Tarık Tolunay, Erdal İnci, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Tunç Topçuoğlu, Selime Göç, Moklich ve Zezeah, Candaş Şişman konuğumuz oldu. Ekim ayında karşılaşma kavramını odağına koyan, -trak’ın kurucu ortağı, tasarımcı ve mimar Bihter Çelik’i ağırlamıştık. Bu ay ise artırılmış gerçeklikle geleneksel sanatları buluşturan tasarımcı ve sanatçı Meltem Şahin ile birlikteyiz.

Yeni Yaratıcılar’ın 10. buluşması 20 Kasım’da!

Meltem Şahin, Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden fakülte birincisi olarak mezun oldu ve Fulbright bursuyla gittiğim Maryland Institute College of Art (MICA)’ta illüstrasyon üzerine yüksek lisans yaptı. 2015 yılında ise robotik ve Arduino ile ilgili araştırmalar yapmasıyla MICA’nın yüksek lisans öğrencileri için olan araştırma ve geliştirme bağışını almaya hak kazandı. Resimlediği ve tasarladığı kitabı P is for Pussy ile yurt dışındaki pek çok yayın organında yer aldı. Flow adlı animasyonuyla, MICA Animasyon Festivali’nde 2B animasyon dalındı birincilik ödülü aldı. ABD ve Avrupa’daki çeşitli festivallerde gösterildi. Geçtiğimiz yıl ise Meltem Şahin’in küratörlüğünü üstlendiği artırılmış gerçeklik sergisi PMS’e ile dünyanın farklı yerlerindeki kadın sanatçılar katılmıştı. Ve eserler uygulama üzerinden izlendiğinde artırılmış gerçeklikle hareketleniyordu.

20 Kasım Salı günüATÖLYE’de gerçekleşecek olan buluşmamızda, Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğünde Meltem ile artırılmış gerçeklik, stop-motion animasyon, GIF, illüstrasyon ve heykel teknikleriyle yaptığı üretimler ve eselerinin hikayesi üzerine sohbet edeceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

View this post on Instagram

Pms is an #augmentedreality show that transforms the printed works regarding this delicate #timeofthemonth into an interactive experience of the #animatedgifs by #womenartists ? Come join me and 21 amazing women artists this saturday at 5 pm for the opening! And don't forget the download the #pmsaugmentedreality app. This show is curated by me and made possible by @soundportsistanbul and @bacihood ? Here are the artists: @damlebai @aimeechang_ @topikhanim @cagiller @cansu.topaloglu @ccinyee @ecezeber @ececiftci @elifdemir @automaticbizooty @idilar @isikdikmen @mailydegnan @melistenenbaum @mengyangwang @mervmee @nunulanka @qieerwang @kwonsenart @sirmadoruk and @yiran_eva #animatedgif #animation #premenstrual #drippin #pmdd #premenstrualsyndrome #hysteria #thepmsshow #pmsaugmentedreality #meltemşahin #ohmypms #womenartists

A post shared by Meltem Sahin (@meeltemsahin) on

View this post on Instagram

My piece “Come on son, show your penis to your uncles” is part of “over and over” show at @mixerarts. The opening is tonight at 6.30 pm. And you can see the show till December 1st. The value of male-child is still incomparable in most of Turkey. Male-child regarded as the most precious votive. These three illustrations depict the story of a boy growing up in a patriarchal society. Since from their early ages, boys raised with learning to brag with their manhood, power, and hegemony. In the first illustration called “come on son, show your penis to your uncles!” The first step of misleading education of a child shown. In the second one called “Dear son, this evil eye will protect your manhood” what was shown generously before (as in the first illustration) is now closed and crowned. “The virgin blooded sheet is the proof of my achieved manhood“ is the climax of the boy’s manhood and the end of the boy as a votive. #monoprint #printmaking #illustration #printmakers #printdesign #print #prints #monoprinting #meltemsahin #overandover

A post shared by Meltem Sahin (@meeltemsahin) on

Görsel: Bigumigu