Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix Berkun Oya’nın “Kuvvetli Bir Alkış”ından Özel Bir Klip Paylaştı

Netflix Berkun Oya’nın “Kuvvetli Bir Alkış”ından Özel Bir Klip Paylaştı

Netflix, 29 Şubat'ta gösterime girecek Berkun Oya imzalı mini dizi "Kuvvetli Bir Alkış"tan yaklaşık 2 dakikalık bir kesiti paylaştı.

Berkun Oya’nın heyecanla beklenen yeni mini dizisi “Kuvvetli Bir Alkış”; bir çekirdek ailenin oluşumunu, on yıllara yayılan yolculuğunu, birbirleriyle ve onları çevreleyen toplumla çatışmalarını kendine özgü bir evren yaratarak anlatıyor.

Mini dizinin başrollerini Aslıhan Gürbüz, Fatih Artman ve Cihat Süvarioğlu paylaşıyor. Yapım şirketi ise her zamanki gibi Berkun Oya’nın yazıp yönettiği oyunları ve sinema projelerinin yapımını üstelenen Krek Film. Bir parantez açalım; Krek, öncelikle bir tiyatro topluluğu olarak 1999 yılında Berkun Oya ve Ali Atay tarafından İstanbul’da kuruldu. Yaratıcı, çağdaş ve özgün bir hareket olarak tanımlana Krek şu anda tiyatro, film ve yayıncılık alanlarında üretim yağıyor. Krek Film 2006’da ve Krek Yayın 2008 yılında kuruldu.

Bir çekirdek ailenin on yıllara yayılan yolculuğu

Mini dizinin konusua gelince… Filmin ana karekterleri yukarıda da bahsettiğim gibi anne, baba ve çocuktan oluşan çekirdek bir aile. Alışılmış çekirdek aile tanımının tüm gerekliliklerini tamamlayarak mutlu sona ulaşmış gibi görünen Zeynep (Aslıhan Gürbüz) ve Mehmet (Fatih Artman) çifti, henüz portakalda vitamin olduğu zamanlara güçlü bir özlemle bağlı olan ve varoluşun doğasını sorgulayan çocukları Metin’in (Cihat Süvarioğlu) aralarına katılmasıyla birlikte hikayenin temelini oluşturuyor. Çekirdek bir ailenin on yıllara yayılan yolculuğunu konu alan hikaye, aile fertlerinin birbirleriyle ve onları çevreleyen toplumla çatışmalarını anlatıyor.

Berkun Oya’nın sıkı takipçileri, aşina oldukları o çarpıcı gerçekçilikle örülü ve aynı zamanda da sıra dışı bir mizah anlayışı ortaya koyan o eşsiz tadı bu dizide de alabilecek gibi görünüyor. Kuvvetli Bir Alkış, 29 Şubat’ta tüm dünya ile aynı anda Netflix’te yayına girecek.

Netflix Berkun Oya’nın “Kuvvetli Bir Alkış”ının Resmi Fragmanını Paylaştı

Künye:

Yazan ve Yöneten: Berkun Oya
Oyuncu kadrosu: Aslıhan Gürbüz (Zeynep), Fatih Artman (Mehmet), Cihat Süvarioğlu (Metin)
Konuk Oyuncular: Ali C. Ongun, Cengiz Bozkurt, Devrim Yakut, Eyüp Mert İlkis, Güneş Sayın, İpek Türktan, Kayra Orta, Menderes Samancılar, Murat Kılıç, Mustafa Karakoyun, Nur Sürer, Özlem Tokaslan, Rezdar Taştan, Serra Arıtürk, Settar Tanrıöğen, Uraz Kaygılaroğlu, Zeynep Ocak
Yapımcılar: Ali Farkhonde, Evrim Zeybek, Berkun Oya
Yapım Şirketi: KREK Film

Görsel: Netflix


Bigumigu Yazarı
| GENEL