Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Filistin Dayanışması için Sanatçılardan Posterler

Filistin Dayanışması için Sanatçılardan Posterler

Big Baboli Print House ile Açık-ara'nın iş birliği kapsamında, Filistin Dayanışma Etkinliği'nde sanatçıların özel tasarım posterleri satışa çıkacak.

Rock ve metal müzik temalı serigrafi baskı posterler ve ürünler tasarlayan Big Baboli Print House, Yeni Yaratıcılar etkinliğimize konuk olmuştu. Ayrıca kurucuları Zezeah ve Moklich’i de parçası oldukları Krüw kolektifi dolayısıyla yakından takip ettiğimiz tasarımcılardandı. Big Baboli Print House bu defa Açık-ara ile iş birliği yaptığı Filistin Bağış Teşviki Dayanışması posterleri ile gündemde.

Açık-ara, “bir arada durmanın zorlukları karşısında mimari, sanat ve müzik aracılığıyla buluşabileceğimiz aralıklar yaratmanın peşinde ve herkesin katılımına açık” bir oluşum olarak tanımlıyor kendini. İlk etkinliği olan 17 Şubat, Cumartesi Kadıköy’de sbcs mekanda gerçekleşecek Filistin Dayanışma Etkinliği olacak.

Bu bir “bağış teşviki” dayanışması

Big Baboli Print House ile bağlantılı poster ve baskı sanatçılarının, dayanışmaya 5li gruplar halinde destek vermesi hedefleniyor. Periyodik olarak her seferinde farklı sanatçıların katılımıyla bu destek sağlanmaya çalışılacak. Baskıların satışı doğrudan belirlenen kuruluşlara bağış olarak yapılacak.

İlk etkinlikte posterleriyle dayanışmaya destek verecek 5 sanatçı; Zezeah, Moklich, Burak Beceren, Can Dağlı ve Marius Houschyar olacak.

Zezeah

Big Baboli Print House, sanatçıların farkındalık yaratma anlamındaki gücüne inandıklarının altını çiziyor. Ayrıca gönüllülük esası ile yol aldıkları bu projenin devamlılığı için maliyet sponsorluğunun çok kıymetli olacağını da vurguluyorlar. Önemle vurguladıkları bir başka şey ise projeyi düzenleyen ekibin farklı alanlardan oluşan bir sanatçı kolektifi olması ve bu bağlamda yapmaya çalıştıkları şeyin bağış toplamak değil “bağışa teşvik” olduğu. Maddi olarak bir yükün altına girmeden şeffaf bir şekilde farkındalık yaratma amacı ile organize olmuşlar.

Açık-ara ne tür etkinlikler yapacak?

Açık-ara etkinlikleri; ‘bir arada’nın ayrı yazılmasının verdiği hiddet ve sürekli bir arada olmanın imkansızlığını düşünerek, buluşulabilecek açık-ara’ları teşvik etme amacı güden bir isimle şekillenmiş. Bu bağlamda 3 temel aksiyon biçimine odaklanmışlar: mekan buluşmaları, çevrim içi etkinlikler, Filistin’in yeniden inşasında ve acil yardımlarda rol alan uluslararası STK’lara bağış teşviki. Gündüz etkinliklerini ise şöyle sıralıyorlar: sanat pazarı, kitap satış, ikinci el pazarı, yemek tezgahları, uluslararası konuşmacılardan oluşan panel (çevrim içi yayınlanacak), film gösterimi, performanslar.

Moklich

 

Burak Beceren

 

Can Dağlı

 

Marius Houschyar

Görsel: Big Baboli Print House