Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Galeri Baraz’ın Artırılmış Gerçeklikle Sanatçı Tanıtımı

Galeri Baraz’ın Artırılmış Gerçeklikle Sanatçı Tanıtımı

Rüya Baraz'ın Galeri Baraz için hazırladığı konum tabanlı artırılmış gerçeklik efekti, galerinin sanatçılarını tanıtıyor.

Rüya Baraz’ın Galata Kulesi’ni Snap lens ile akvaryuma dönüştürdüğü masalsı çalışmasına birkaç hafta önce yer vermiştik. Meta sertifikalı AR Creator, Snap Lens Network üyesi ve aynı zamanda da bir 3D tasarımcı olan Rüya, Galeri Baraz için tasarladığı artırılmış gerçeklik efektiyle de beğeni topladı.

Rüya bu artırılmış gerçeklik efektini 2023 yılında oluşturmuş ancak yakın zamanda bazı küçük değişiklikler yapmaya başladığından bahsetmiş. Efektin çalışma şeklini ise şu şekilde açıklıyor: “Bir kullanıcı kamerasını galeri binasına doğrulttuğunda bu mor balonlar ortaya çıkıyor. Balonlara dokunulduğunda galeriyle yıllardır çalışan sanatçıların isimleri ve eserleri gösteriliyor.”

Rüyanın videolu paylaşımına, buradan erişebilirsiniz.

 

Rüya Baraz, kendi oluşturduğu efektlerle, lenslerle ve filtrelerle dikkat çeken bir isim. Diğer çalışmalarına ve biyografisine buradan göz atabilir, yeni çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Galeri Baraz’dan ve çok etkileyici bir biyografisi olan Yahşi Baraz’dan bahsetmeden haberi noktalamak istemiyorum. Türkiye’nin ilk ve en köklü sanat galerilerinden biri olan Galeri Baraz, Rüya Baraz’ın babası Yahşi Baraz tarafından 1975 yılında kurulmuş. Ancak Yahşi Baraz’ı özel kılan en önemli noktalardan biri, kendisinin de sanat eğitimi almış olması.1969 yılında şu anki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi) Seramik Bölümü’nden mezun olan ve bir süre kendi sanatıyla uğraşan Yahşi Baraz, daha sonradan kariyerine sanatçı olarak değil, sanat galericisi olarak devam etmeyi tercih etmiş. Yahşi Baraz, Türk sanat dünyasına büyük hizmetler yapmış bir isim ve hâlâ da yapmaya devam ediyor. Biyografisinin tamamına şuradan göz atmanızı öneririm.

Görsel: Rüya Baraz